DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Briatore: Nem számít most, ki a versenyzőnk

Jelenleg a versenyképesség javítása és a csapat újraépítése a fő feladat az Alpine-nál, a pilóták személye másodlagos – állítja az F1-be visszatért excsapatfőnök.

A Formula-1-es pilótapiac kevés nyitottan maradt kérdéseinek egyike az, hogy pontosan hogyan fog kinézni az Alpine versenyzői felállása 2025-ben. Az már eldőlt, hogy Pierre Gasly hosszabbított az enstone-i alakulattól, ahogy az is, hogy Esteban Ocon viszont távozik, méghozzá a Haashoz.

A Formula.hu és egyéb médiumok értesülései szerint is a francia istálló hivatalos tartalékpilótája, az idén már több tesztet is teljesítő Jack Doohant léptetik majd előre, így az újonc ausztrál lehet Gasly új csapattársa – a bejelentésre azonban egyelőre még várnunk kell.

f1-alpine-gasly



Az F1-es vérkeringésbe nemrég a Renault-vezérigazgató Luca de Meo tanácsadójaként visszatérő Flavio Briatore azonban úgy véli, most egyáltalán nem is lényeges szempont az Alpine-nál, hogy ki a pilótájuk:

„Még nem tudom” – mondta Briatore a pilótafelállásukat illetően a Formula for Success podcast adásában. „Jelen pillanatban a versenyző nem… Pillanatnyilag a csapatot kell összerakni kereskedelmi, technikai és menedzsment szempontból. A pilóta jelenleg nem jelent különbséget.”

Briatorét azzal bízta meg a Renault és az Alpine vezetősége, hogy alapjaiban reformálja meg a gárda felépítését, éppen ezért a korábbi csapatfőnök most erre is koncentrál: „Szerintem egyszerűen az autó teljesítménye fontos most. Teljes egészében újra kell építeni a csapatot. Ha jó az autód, szükséges van egy jó versenyzőre. De ha nem teljesít jól az autó…”

„Minden energiánkat a technikai oldalra fordítjuk, hogy biztosra menjünk, hogy az Alpine egyre jobban és jobban néz majd ki. Úgy hiszem, 2026-ban egy új Alpine-t fogunk látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: