DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Csapattársát méltatta Ricciardo

Daniel Ricciardo elismerően nyilatkozott Yuki Tsunodáról, az ausztrál versenyző szerint csapattársának megvan a képessége ahhoz, hogy megugorja a következő lépcsőfokot.

Yuki Tsunoda negyedik szezonját futja az F1-ben, jelen állás szerint pedig 10 ponttal előzi a bajnoki pontversenyben jóval tapasztaltabb csapattársát.

Ricciardo szerint a japán versenyző sokat fejlődött és képes lehet arra, hogy előrelépjen.



„Nehéz megmondani, hogy mi történik veled a következő szinten, amíg nem vagy ott. Emlékszem Landóra Monzában, ahol második lett [2021 – a szerk.]. A következő versenyen pole pozíciót szerzett és vezette a versenyt. Végül kikapott Lewistól, akinek a tapasztalata futamgyőzelmet jelentett. Talán három évvel ezelőtt ez még túl sok volt Landónak.”

„Azt akarom ezzel mondani, hogy nem tudni valaki képes-e jól teljesíteni eggyel magasabb szinten, amíg nem kerül oda. Yukinak előbb vagy utóbb válaszokat kell adnia erre a kérdésre.”

„Hiszem azt, hogy megvan erre a képessége, de ez rajta múlik” – tette hozzá Ricciardo.

A japán versenyző teljesítményéről nemrégiben Peter Bayer, az RB vezérigazgatója is elismerően beszélt. Bayer szerint Tsunoda hamarosan a Red Bull csapatánál is szóba kerülhet: „Ha Yuki továbbra is következetesen ezen a szinten versenyez, akkor számításba vehetjük őt a Red Bull Racingnél” – mondta az osztrák szakember.

Tsunodának egyébként szerződése van az RB-vel 2025-re, Daniel Ricciardo jövője mindeközben még nem tisztázott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: