DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Az új rajongók nem értik az F1-et” – Villeneuve

Jacques Villeneuve szerint az F1-es film hoz majd rajongókat, de nem olyanokat, akik értik az autósportot és azt, hogy az miről szól.

Nem hoz valódi, értő szurkolókat az F1-nek a Brad Pitt nevével fémjelzett film, ahogy a Drive to Survive sem – ezt fogalmazta meg Jacques Villeneuve az InstantCasino.comnak adott interjújában.

Az F1 névre keresztelt, tavaly óta a nagydíjak helyszínein, a hétvégék során is forgatott filmről nemrég Lewis Hamilton beszélt, aki szerint sok „baromságot” kellett tisztába tenni, amelyek elrugaszkodtak a valóságtól.

Villeneuve szerint azonban a baj az, hogy így is inkább egy történetet mesél el ez is, ahogy a többi F1-es alkotás, és nem a sportág igazi hátterét, a valóságát mutatja be, vagy nem azt hozza közelebb az emberekhez, nem azt érteti meg velük.

f1-film_1



„Sok rajongót tud hozni a film, de ettől nem lesznek igazi szurkolók. Nem jelenti azt, hogy értik a sportot és azt, hogy hogyan működik, csak mert látták Brad Pittet egy versenyautóban. A Rush című filmet nagyon élveztem, nagyon jó volt, de ahogy attól, úgy ettől is Hollywood-szerű filmet várok” – mondta 1997 világbajnoka.

„A film kapcsán sok ember lesz izgatott az F1 miatt, de nem feltétlenül a megfelelő indokokkal” – zárta gondolatait a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: