DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Nem találja a problémái okát a Red Bull

Az elemzések során nem bukkannak semmi egyértelmű problémára, nem tűnik úgy, hogy bármit is rosszul csinálnának, de az eredmények mást mondanak.

Nem hozzák a kívánt eredményeket a Red Bull fejlesztései ebben a szezonban, néha csak nehezebben vezethetővé válik az autó az újításoktól, a köridők terén pedig nem jelentkezik a pluszteljesítmény – ezért is érte utol a gárdát a McLaren, amely eddig nagyrészt minden fejlesztésével betalált.

A csapat vezető mérnöke, Paul Monaghan szerint egyértelmű válaszuk egyelőre nincs a problémára.

SI202407200159_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Meglepően kevés dolog változott az autónkban, a karakterisztikája, amiről gyakran hallani mérnököket beszélni, nem igazán változott meg. Átrajzoltuk kicsit a karosszéria vonalvezetését néhányszor, hogy több leszorítóerőnk legyen és hatékonyabbá tegyük az autót, de az eszközeinkben nem jelentkezik olyasmi, hogy rosszabbá tettük, vagy hogy nem értük el a céljainkat” – idézi Monaghan szavait a Racingnews365.com.

„Persze ez nem azt jelenti, hogy nem nézhetjük meg újra és tehetjük fel újra azt a kérdést, hogy az autó jobb lett-e, vagy csak ugyanazt a köridőt hozza úgy, hogy nehezebb vezetni…” – mutatott rá a lapnak a szakember a problémára.

„Ez egy most is zajló folyamat, de akármit is találunk, az apróság, semmi gigászi, semmi olyan, hogy na, összekuszáltuk a dolgokat és tizedmásodperceket veszítünk körönként. Nem hiszem, hogy különösebben rosszul tettük volna a dolgunkat, amikor megnézzük, hogy valami miért nem olyan jó, mint korábban volt, nem igazán találunk semmit. Persze folytatjuk az elemzést, és ha találunk valamit, nem biztos, hogy feltétlenül nyíltan elmondjuk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: