DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Piastri: Sokat fejlődtem 2023-hoz képest...

Elégedett a 2024-es F1-es szezonjával Oscar Piastri, aki úgy érzi, hogy jó formában, lendületben mehetett el a nyári szünetre.

A Magyar Nagydíjon megszerezte F1-es pályafutása első győzelmét, Spában második lett, és összességében az utóbbi hetekben az egész mezőny egyik legeredményesebb pilótája Oscar Piastri, aki szinte bombaformában mehetett el a nyári szünetre.

A McLaren fiatalja is így érzi: elégedetten értékelte az eddigi produkcióját.

GP2414_130840_67A9683_resize



„Szerintem az egyértelmű, hogy az utóbbi pár hét nagyon erős volt a részemről. Őszintén szólva úgy gondolom, hogy az egész szezon elég jó” – értékelt Piastri.

„Az év közepén trükkös volt pár hétvége, főleg Japán és Kína volt nehéz, és nyilván Barcelona, de úgy érzem, hogy a többi verseny elég erősre sikerült. Sok dolog nem nekünk kedvezően alakult, voltak érdekes pályahatáros büntetések, vagy ütközések, vagy hibák, olyan jellegű dolgok, amelyeket érzésem szerint az utóbbi pár hétvégén már sikerült összerakni” – magyarázta az ausztrál.

„Szerintem az egyértelmű, hogy tavalyhoz képest tettem egy lépést előre, úgy gondolom, hogy a spáihoz hasonlóan trükkös versenyeken 2023-ban még szenvedtem. Úgy érzem, hogy jól fejlődtem, és nyilván az autó is nagyon gyors. Szóval szerintem lendületben vagyok, ami jó, de azt is tudom, hogy ez gyorsan fordulhat és a másik irányba is elmehet. Próbálok építeni erre a formára, úgy érzem, hogy most jól megy.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: