DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Egy F1-es csapat sem akarja Schumachert” – Villeneuve

Jacques Villeneuve szerint az F1-es csapatok számára nem éri meg a kockázatot Mick Schumacher: amit láttak, az alapján nem kérik, a reménykedés és a Schumacher-kép marad.

Nincs értelme kockáztatni az F1-es csapatoknak Mick Schumacherrel – erről beszélt nemrég a német kapcsán Jacques Villeneuve.

Schumacher két F1-es szezon után került partvonalon kívülre 2022 végén, és azóta sem kapott lehetőséget máshol, hiába szerződtette tartaléknak a Mercedes és adott neki WEC-szerződést az Alpine, F1-es versenyzőként senki nem számít rá.

f1-hungary-friday-248



1997 világbajnoka úgy érzi, hogy a német teljesítménye egyszerűen nem volt meggyőző annak idején, és a csapatok nem érzik úgy, hogy érdemes lenne kockázatot vállalniuk vele.

„Nem úgy tűnik, hogy bármelyik csapat is azt akarná, hogy Mick Schumacher vezesse az autóját. Mick és a csapata erőltette, de úgy néz ki, hogy senki nem ugrik bele ebbe” – mondta Villeneuve az Instantcasino.comnak.

„A baj az, hogy az F1-es időszaka nem zárult pozitívan, talán jobban csinálná és ígéretesebb lenne, de mindenki láthatja a bizonyítékot. A csapatok számára ez aggasztó, és nem úgy tűnik, hogy bevállalnák azt a kockázatot, hogy reménykednek: Mick jobb, mint amit mutatott. Most nem így tűnik” – tette hozzá a kanadai.

„Ha egy csapat F1-es versenyzőként alkalmazza Micket, akkor az azért történik, mert a Schumacher képet szeretnék, és reménykednek benne, hogy jobb tud lenni, mint amilyen a Haasnál volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: