DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 9. hétfő
F1

„A Red Bull a második családom” – Verstappen

Felejthetetlen pillanatokat éltek át közösen eddig az F1-ben, de alapvetően a csapattal való kapcsolatát is nagyon élvezi – jelentette ki a világbajnok.

Max Verstappen a tizedik idényét tapossa a Formula-1-ben, és teljes karrierje során a Red Bull kötelékeibe tartozott: 2015-ben a Toro Rossónál debütált, bő egy évvel később pedig szezon közben léptették elő az első számú csapatához.

A holland jelenleg is hosszú távú szerződéssel rendelkezik az energiaitalosokkal, hiszen 2028-ig szól a megállapodása. Ennek ellenére folyamatosak az azzal kapcsolatos találgatások, hogy részben a Red Bullon belüli hatalmi harcok és a szemlátomást némileg széteső csapatstruktúra, valamint a kérdőjeles 2026-os motorprojekt okán mégis korábban elhagyhatja a gárdát.

f1-verstappen-redbull-belga-2



Kérője egyértelműen lenne, hiszen a Mercedes és főleg az F1-es csapatvezetőjük, Toto Wolff nem csinál titkot belőle immár hónapok óta, hogy szívesen lecsapna Verstappenre – aligha véletlen, hogy még mindig nem dőlt el, kit ültetnek a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére (jóllehet, már régóta Andrea Kimi Antonelli a favorit).

Mindenesetre most Verstappen a csapata saját Talking Bulls nevű podcastjának műsorában a legkedvesebb emlékekre vonatkozó kérdés kapcsán újfent kiemelte, hogy egyfajta második csapatként tekint a Red Bullra:

„Az első versenyem a csapattal, valamint az első bajnoki címem” – nevezte meg a legszebb momentumokat a háromszoros világbajnok pilóta.

f1-verstappen-redbull-belga-1

„Az első futam természetesen, hiszen épp akkor léptettek elő. Néhányan még ma is megkérdőjelezik, hogy az volt-e a helyes döntés. Szerencsére jól alakult az a hétvége. Természetesen nagyon örültem neki, Helmut [Marko] miatt is. Ő is roppant boldog volt nyilván, elvégre az ő döntése volt, hogy engem ültessen abba az autóba.”

„Aztán az első közös világbajnoki cím… igen, nagyon érzelmes volt. Különösen egy olyan év után, ami mindenkiből rengeteget kivett. Ezek azok a pillanatok, amelyeket sosem fogok elfelejteni.”

„De általánosságban nézve is az a kapcsolat, ami megvan a csapattal. Határozottan olyan érzés, mintha a második családom lenne. Igazán saját magam lehetek itt, és ez is rendkívül fontos számomra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: