DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

„Előbb dolgoznom kell magamon” – Norris a vb-esélyről

A McLaren F1-es pilótája úgy érzi, az autó és a csapat is adott ahhoz, hogy vb-címre törjön, de ki kell küszöbölni a sokba kerülő apró hibáit.

A McLaren az elmúlt hónapokban komoly előrelépést produkált, egyértelműen a Red Bull fő kihívóinak számítanak, sőt a versenyek egy jelentős részében konkrétan erősebbnek is tűntek, mint az energiaitalosok – akiket a konstruktőri világbajnoki értékelésben meg is közelítettek 42 pontra.

Egyéni szinten azonban még mindig tetemes az összetettben második helyezett Lando Norris lemaradása a címvédő Max Verstappennel szemben: a nyári szünetre fordulva 78 pont a különbség a két pilóta között.

f1-norris-mclaren-belga



Ennek ellenére sokan világbajnoki esélyesnek tartják Norrist, ha nem is feltétlenül idén, de az ő és a McLaren formáját látva 2025-öt illetően. Amikor azonban a Sky Sports F1 erről kérdezte a brit pilótát, ő elsősorban az utóbbi időben elkövetett hibáit emelte ki:

„Mindig jó ilyeneket mondani és az, ha megvan ez az optimizmus. De előbb dolgoznom kell magamon és néhány dolgon. Úgy érzem, megvan az autóm és megvan minden körülöttem, ami szükséges” – ismerte el Norris.

„Valószínűleg túl sok hibát követtem el az utóbbi bő egy hónapban vagy hasonló, elszalasztottam lehetőségeket. Ott vannak a rajtjaim, illetve néhány rosszul meghozott döntés itt-ott. Ezek apróságok, amelyeknek komoly következményük volt.”

„Sok dolog olyan manapság az F1-ben, hogy kis különbségeknek is nagy hatásuk lehet, mert annyira szoros minden” – magyarázta a McLaren pilótája. „Tudom ezt, és tudom, hogy dolgoznom kell és koncentrálnom, úgyhogy erre használom a nyári szünetet. Miközben kikapcsolódom, sok dolgot át is nézek, hogy erősebben térhessek vissza.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: