DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„A Williams a megfelelő hely számomra” – Sainz

Biztos benne, hogy jól döntött a Williamsszel, James Vowles csapatfőnök pedig azt hangsúlyozta, hogy ez az igazolás más polcra helyezheti az istállót is.

Hivatalossá vált, hogy a Williamshez igazol Carlos Sainz: hónapokig tartó csapatkeresés után a legendás grove-i alakulat ajánlatát fogadta el a Ferraritól távozó spanyol pilóta.

Sainz úgy fogalmazott a bejelentés kapcsán, hogy a Williams a neki való hely:

„Nagy örömmel jelentem be, hogy a Williams Racinghez csatlakozok 2025-től kezdve. Nem titok, hogy az idei F1-es pilótapiac kivételesen összetett volt több okból kifolyólag, ezért kellett némi idő ahhoz, hogy bejelenthessem a döntésemet. Azonban teljesen biztos vagyok benne, hogy a Williams a megfelelő hely az F1-es karrierem folytatásához, és extrém büszke vagyok arra, hogy egy ilyen történelmi és sikeres csapathoz csatlakozhatok, ahol sok gyerekkori hősöm vezetett” – mondta Sainz.

unnamed_7



„A cél az, hogy a Williamset visszajuttassuk oda, ahova tartozik, a rajtrács elejére, és izgatottan, egyúttal pozitívan várom ezt a kihívást. Meggyőződésem, hogy a csapatban minden megvan ahhoz, hogy újra történelmet írhasson, és az abszolút legjobbamat fogom nyújtani azért, hogy ez megtörténjen.”

„Szeretnék köszönetet mondani James Vowlesnak és a teljes Williams-vezetőségnek az elkötelezettségük és a bizalmuk miatt.”

James Vowles csapatfőnök érthetően boldogan nyilatkozott a bejelentés kapcsán.

„Mindkét fél részéről erős szándéknyilatkozat az, hogy Carlos a Williamshez csatlakozik. Ő újra és újra megmutatta, hogy egyike a mezőny legtehetségesebb versenyzőinek, futamgyőztes múltja van, és ez rámutat arra a felfelé ívelő tendenciára, amiben vagyunk. Carlos nemcsak tapasztalatot és teljesítményt, de motivációt is hoz magával, hogy minden ezredmásodpercet kisajtoljunk a csapatból és az autóból, így tökéletesen passzolunk egymáshoz” – mondta.

„Alex és Carlos révén a miénk lesz az egyik legfélelmetesebb pilótapáros óriási tapasztalattal, ami átvezethet minket az új szabályrendszerbe 2026-ban” – tette hozzá.

Vowles azt is hangsúlyozta, hogy ez az igazolás és ez a versenyzőpáros minden kételyt eloszlathat a Williamsnél zajló munkával kapcsolatban – egyúttal megköszönte Logan Sargeant szolgálatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: