DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Nem így kell viselkedni” – Hamilton Verstappenről

Csapatjátékosnak, a csapat vezérének kell lennie egy F1-es világbajnoknak, nem viselkedhet úgy, ahogy Max Verstappen tette a Magyar Nagydíjon: ezt mondta Lewis Hamilton.

Arról kérdezték a média képviselői csütörtökön, a Belga Nagydíj sajtónapján Lewis Hamiltont, hogy hogyan kell kezelni egy olyan helyzetet az F1-ben, mint amibe Max Verstappen került – aki a Magyar Nagydíj után mindenkit elküldött a fenébe, őt is, a csapatát is, a kritikusokat is.

„A csapat vezérének, csapattagnak kell lenned. Talán nem is annyira vezérnek, de mindig emlékezni kell rá, hogy sok ember csapattársa vagy. Úgy kell viselkedni, mint egy világbajnoknak” – mondta Hamilton, akitől megkérdezték, hogy az pontosan milyen:

f1-hungary-thursday-1



„Nem olyan, mint múlt hétvégén” – hangzott a felelet.

A hétszeres világbajnokot a Verstappennel történt ütközéséről is megkérdezték, amelyről később azt mondta a Magyar Nagydíj felügyelőtestülete, hogy ő is többet tehetett volna az incidens elkerüléséért.

„Én már nyugodt voltam, azt mondtam, hogy az egy versenybaleset  volt, lépjünk tovább. Eléggé megdöbbentett, hogy azt mondták, én is tehettem volna a baleset elkerüléséért. Ha megnézzük, hogy az egyik autó kontroll alatt volt, a másik pedig nem – hiszen ha blokkolnak a kerekek, akkor azt az autót nem kontrollálod. Szóval ha megnézzük a visszajátszást, nagyon messze voltak a csúcsponttól, sok helyet hagytam a jobb oldalon. Nagyon meglepődtem, nem tudom, hogy ki döntött így, de rá fogok kérdezni, amint beszélek velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: