DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Én sem mondom meg, hogy mit csináljanak” – Verstappen

Max Verstappen szerint nem tiltotta el őt a szimulátortól a Red Bull, és ez egy nagyon fontos része az életének. Ő sem mondja meg másnak, hogy mit csinálhat.

Hajnali három óráig szimulátorozott a Magyar Nagydíj vasárnapján Max Verstappen, amit sokan indokként hoztak fel a haloványabb teljesítménye kapcsán – a Formula Podcastben beszéltünk arról, hogy ez téves feltételezés, hiszen a holland máskor is ilyen időbeosztással szokott szimulátorozni, aludni és versenyezni.

Dr. Helmut Marko a minap azt mondta, hogy Verstappennek így is megvolt a szükséges pihenése, de azért hozzátette, hogy megbeszélték: a jövőben ilyen későn már nem fog szimulátorozni.

A Belga Nagydíj csütörtöki sajtónapján természetesen kapott kérdést ezzel kapcsolatban a világbajnok, aki azonban elég egyértelmű választ adott:

f1-verstappen-redbull



„Igen, versenyeztem hajnali háromig, ami nem újdonság számomra, viszont nagyon fontos része az életemnek” – mondta Verstappen.

„Beszéltünk róla, és azt mondtam a csapatnak, hogy nem kell aggódni, mert mostanában nem lesz másik verseny. De nem arról van szó, hogy letiltottak volna róla, vagy ilyesmi. Én sem mondom meg nekik, hogy mit csináljanak a szabadidejükben a hétvégék során, és velem is ugyanez a helyzet” – fogalmazott a címvédő.

„Nyertem három vb-címet, szerintem elég jól tudom, hogy mit csinálhatok és mit nem. Mindig nagyon kemény vagyok magammal azon a téren, hogy mit szabad és mit nem, az F1-es tapasztalatom alapján. Ha nem nyerek, akkor könnyű erre fogni, mindig elő lehet valamit hozni ilyenkor. De Imolában mindkét versenyt megnyertem, szóval számomra ez nem új. Ezt csinálom 2015 óta” – utalt arra a holland, hogy máskor is versenyzett már így, és Imolában úgy nyerte meg az F1-es futamot, hogy közben egy 24 órás virtuális versenyen is részt vett a csapatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: