DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Tudjuk, hogy eltűnhet az előnyünk” – Horner

Christian Horner szerint több teljesítményt kell találniuk a fejlesztéseikkel, mert tisztában vannak vele, hogy ez így kevés.

Hetek óta nem tudja növelni az előnyét a konstruktőri pontversenyben a Red Bull, sőt folyamatosan csökken a különbség a világbajnok és a McLaren között.

A Magyar Nagydíjon aratott kettős győzelmével a wokingi alakulat 51 pontra közelítette meg riválisát, a Red Bullt pedig az is aggaszthatja, hogy a Mogyoródra hozott fejlesztéssel sem változott semmi az erőviszonyok tekintetében.

SI202407190719_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Erről kérdezték Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét:

„Őszintén szólva szerintem több teljesítményt kell kivennünk a fejlesztéseinkből. Azt gondolom, hogy ki kell szélesítenünk az autó működési tartományát, mert amikor a megfelelő tartományban van, akkor négy tizedmásodperces előnnyel szerez pole-t, mint Ausztriában. Magyarországon végül nem egészen egy tizedmásodperccel maradtunk le erről” – mondta Horner.

„Amikor odafigyelünk a pilótára, mondja, hogy hol vannak az autó korlátai, és a zt is, hogy tudja, hol van a teljesítmény. A lényeg persze az, hogy ezeket hogyan tudjuk megoldani” – tette hozzá a csapatfőnök.

„A tőlünk telhető leggyorsabb autót fejlesztjük, és így is fogjuk folytatni. Az egyéni pontversenyben Maxnak van egy szép előnye, de az is el tud fogyni, úgyhogy semmit sem vehetünk biztosra. A gyártók bajnokságában 51 pont az előnyünk, ami nagyon könnyen eltűnhet, tehát tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy ennél ponterősebb hétvégéket kell produkálnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: