DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 3. kedd
F1

„Lehetnék nagyobb pöcs, de nem akarok” – Norris

Nem érdeklik a McLaren F1-es pilótáját azok a kritikák, melyek szerint túl kedves és nem elég agresszív a pályán, és így kevés a győzelmekhez.

Lando Norris a világbajnoki összetett második helyezettjeként érkezett meg a hétvégi Formula-1-es Magyar Nagydíjra, és május eleje óta egyértelműen ő az, aki Max Verstappen és a Red Bull állandó és legfőbb kihívójának számít.

Olyannyira így van ez, hogy a Miami Nagydíjon aratott győzelme mellé még több diadalt jegyezhetett volna a McLaren pilótája, akinek Montrealban, Barcelonában, Spielbergben és Silverstone-ban is lehetett volna esélye nyerni, csak rendre elúszott a lehetőség – hol egy elszúrt rajt, hol egy rossz stratégiai döntés, hol pedig egy Verstappennel történt ütközés következtében.

f1-norris-mclaren-2



Bár Zak Brown, a wokingiak elnök-vezérigazgatója tagadta, hogy igaz lenne ez Norrisra, a brit mégis többször megkapja azt a kritikát, hogy túl kedves a pályán, így hiányzik belőle az a plusz, ami a győzelemhez vagy a vb-sikerhez kell. Norris maga a hungaroringi médianapon reagált ezekre:

„Nem érdekel, mit mondanak az emberek a partvonalról. Egy kedves fickó vagyok – legalábbis próbálok az lenni és igyekszem minden lehetséges módon tisztelettudó lenni. Abszolút zéró relevanciája van ennek a pályán zajló történésekhez” – mondta el a fiatal pilóta a Formula.hu jelenlétében.

„Lehetnék sokkal nagyobb pöcs, viselkedhetnék úgy, mint egy idióta, lehetnek olyan személyiségem, hogy az emberek ezt gondolják, de nincs erre szükségem és nem is akarom ezt. Továbbra is szeretnék viccelődni, szórakozni és nevetni… Egyszerűen csak élvezem az életet, ez ilyen egyszerű. Amikor felveszem a sisakot, nem hallom, mit mondanak mások.”

f1-norris-mclaren-1

„Tisztelem és elfogadom, amit mások mondanak, de tudom, hogyan kell csinálni, amit csinálok – jobban, mint az emberek 99 százaléka” – tette hozzá Norris. „Nem arról van szó, hogy nem érdekel ez, igenis érdekel, amit mondanak, mindig próbálom ezt figyelembe venni és javulni abban, ahogy dolgozom, ahogy gondolkodom, ahogy beszélek.”

„De azt mondhatom, amit akarok, és azt gondolhatom, amire szükségem van. Jobban meg tudom ezeket tenni magamért, mint bárki más. Bizonyos tekintetben nem érdekelnek azok, akik negatívan beszélnek rólam ilyen szempontból.”

„Mindenkinél másként működnek a dolgok. Másképp nyernek az emberek, másképp támadnak és védekeznek, vagy legyen szó bármiről, ahogy az életüket élik. Szóval azt fogom csinálni, amit akarok. Tudom, hogyan és mi működik számomra, és ehhez fogok ragaszkodni” – fogalmazott a brit, aki megjegyezte: az előző versenyek hibái ellenére jó a hangulat a McLarennél, és hangsúlyozta, hogy inkább az a lényeg, hogy immár két hónapja ők a legjobban teljesítő alakulat az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: