DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. augusztus 19. hétfő
F1

Íme, az F1-es Magyar Nagydíj idei herendi trófeái

A hagyományoknak megfelelően idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. készíti a hungaroringi futam trófeáit – mutatjuk a képeket és a részleteket.

A hétvégén a következik a Formula-1-es Magyar Nagydíj, és ahogy azt az előző években megszokhattuk, a 2024-es kiírás esetén is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. felel a három dobogós versenyzőnek és a konstruktőri győztesnek járó trófeáért, illetve dísztálcáért.

Dr. Simon Attila, a cég vezérigazgatója a Hungaroringen egy sajtótájékoztató keretében árult el részleteket az idei trófeákról, miközben azt a Formula.hu jelenlétében a média képviselőinek is bemutatták:

f1-herendi-1



„Nem volt meglepő számunkra, hogy idén is a Herendi Manufaktúra készítheti el a magyar F1-es futam serlegeit. Az idei díjaknál is megjelenik a Manufaktúra mottója, a tradíció és az innováció” – jelentette ki Dr. Simon Attila.

„Bár kétszáz éves manufaktúra vagyunk, egy rendkívül innovatív termékfejlesztési csapattal dolgozunk. A tradíciót a vázának a neoklasszicista formája adja, ókori vázákra hasonlítható, a minta viszont bár egy 19. századi császári bazsarózsa nevét viselte, ennek egy megújított változatát festették fel a kollégák a vázatestekre, amelyek zöld rózsákból, indákból és levelekből áll.”

f1-herendi-2

„A váza alapszíne a bézs, a tükrében a Hungaroring pályasziluettje látható, ez eddig is kötelező elemként meg szokott jelenni. Az arany a vázákon 18 karátos valódi aranyat hordoz.”

„A konstruktőri dísztál annyiban különleges még, hogy egy csipkeszerű áttörés látható rajta, amely különleges herendi technikával áll elő, még bőrkemény állapotban kell ezeket elvégezni az égetést megelőzően. A konstruktőri tál áttört szélén a piros-fehér-zöld színek jelennek meg.”

f1-herendi-3

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a nagydíjgyőztesnek járó trófea 53 centiméter magas, és ugyanekkora az átmérője a konstruktőri dísztálnak is, míg a tömegük három, illetve négy kilogramm. Dr. Simon Attila hozzátette: „Bárki is lesz a győztes, a végén mindig a Herendit emelik a legmagasabbra.”

 

Idén is mindenre felkészült a Herendi

f1-herendi-4

Emlékezhetünk rá, hogy tavaly Lando Norris szerencsétlen mozdulatának köszönhetően összetört a dobogóceremónia közben Max Verstappen győztes trófeája. A Herendi akkor alig néhány hét alatt újragyártotta a vázát, amelyet aztán természetesen a Red Bull világbajnoka is kézhez kapott. Az előző évi „incidens” kapcsán idén is felkészültek mindenre a porcelángyárt cégnél:

„Nem örülnénk annak, ha a törhetetlen porcelánt felfedeznénk. Mi mindenre fel vagyunk készülve. Herend egy professzionális cég, úgyhogy ha nem is gumiból, de valódi porcelánból készült az idei díszvázánk is. Úgy gondolom, egy nagyon szép emléket fog hordozni a győztesnek” – fogalmazott Dr. Simon Attila.

f1-herendi-5

f1-herendi-6

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: