DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Ricciardo akkor megy jól, ha beszólnak neki

Maga Daniel Ricciardo is megfigyelte azt a tendenciát, hogy rendszerint akkor teljesít igazán jól, amikor kemény kritikák érik – de azt is tudja, hogy magasabbra kell tennie a lécet.

Daniel Ricciardo azon versenyzők közé tartozik, akinek vitathatatlan érdemei és erényei mellett is komoly kérdőjelek lebegnek a jövője felett – sőt ahogy arról többek között a Formula Podcast legutóbbi, posztunk alján megtalálható adásában beszéltünk róla, az sem kizárt, hogy már az idei szezon közben elveszíti az ülését.

Ricciardo maga is tudja, hogy a kiegyensúlyozottság nagyon hiányzik a produkciójából, hiszen miközben csapattársának, Yuki Tsunodának volt egy olyan periódusa, amikor hat egymásutáni futamon ötször is pontot szerzett, addig neki se tavaly, se idén nem sikerült zsinórban kétszer is pontszerző helyen zárnia, sőt ez még a 2022-es McLarennél töltött idényben is csak egyszer jött össze neki.

ricciardo-rb-miami



„Valószínűleg ez hiányzott a szezon nagy részében, hogy néhány tisztességes eredményt egymásba tudtam volna fűzni” – kezdte Ricciardo, majd rámutatott, hogy rendszerint akkor sikerül számára igazán jól egy hétvége, amikor valamilyen komolyabb kritika éri, ahogy az történt Kanadában, amikor Jacques Villeneuve szállt bele keményen, majd jó eredménye után Ricciardo még keményebb hangvételben küldte el melegebb éghajlatra az 1997-es világbajnokot.

„Valami szarságot beszélt, de mindig ezt teszi. Szerintem a kelleténél kissé többször ütötte be a fejét. Nem tudom, hogy jégkorongozik, vagy mit csinál. Egy percet se szánnék rá, mindenesetre mindannyian bekaphatják” – mondta Ricciardo még Montrealban.

ricciardo-montreal-1

„Nem is tudom, úgy érzem, amikor egy-egy média-eligazításunkon azt mondják nekem, hogy néhányan ezt meg azt mondanak rólam, akkor általában tisztességes hétvégém van!” – idézte most az ausztrált az F1 hivatalos honlapja, majd így folytatta:

„Én is tudom, hogy mire van szükség, és végre van egy kis lendületem. Talán az egész szezonnak úgy kellett volna sikerülnie, ahogy azt elképzeltem, de egy kicsit nehezebb volt beindítani. Most viszont megpróbáljuk ezt fenntartani, és egészen jól érzem magam az autóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: