DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

„Elég kínosak a csapatfőnöki megbeszélések” az önérdek miatt

Zak Brown szerint az F1-es csapatok sokszor nem nézik a sport érdekeit, csak a saját hasznuk szerint szavaznak a fontos kérdésekben.

Az önérdek helyett az F1 közös érdeke – ennek kellene a középpontban állni bizonyos döntéseknél Zak Brown szerint.

A McLaren vezérigazgatója a csapatfőnöki megbeszélésekkel kapcsolatban beszélt erről, amelyek szerinte semmi másról nem szólnak, csak a saját érdek érvényesítéséről.

„Elég kínosak tudnak lenni néha a csapatfőnöki megbeszélések. Egy példa: Lando (Norris) két éve közel került az eltiltáshoz a büntetőpontok miatt, mi pedig előálltunk azzal, hogy ezek a pontok egyáltalán nem veszélyes helyzetekből jöttek össze. Majd jött Otmar Szafnauer és teljességgel ellenezte a mi felvetésünket, mert nyilvánvalóan mindenki azt akarta, hogy Landót eltiltsák” – magyarázta Brown.

f1-mclaren-brown



„Tizenkét hónappal később Gasly volt ugyanilyen helyzetben, majd jött Otmar és pontosan ugyanazzal állt elő, mint amivel egy évvel korábban mi. Úgy voltunk vele, hogy haver, te pontosan ez ellen szavaztál! Azt sem tudta, hogy hova voksolt. Ez nem egészséges, mert ezek a szabályok egyszer melletted, egyszer talán ellened szólnak” – idézi szavait a Racefans.

„Ezt ki kellene venni a rendszerből, azt, hogy úgy szavaznak az emberek, hogy abban az adott pillanatban éppen mi a pillanatnyi személyes érdekük. Hagyni kellene, hogy az FIA és az F1 szabályozza a sportot igazságos módon. Ez azt jelenti, hogy bizonyos helyzetekben nyersz vagy veszítesz valamit, vagy veszítesz rövid távon, aztán később visszakapod” – folytatta.

„Szerintem hosszabb távon ha mindannyian egy olyan sportban vagyunk benne, ami fair, egyenlő, az a mi érdekünk, mi nyerünk vele. Szerintem néha mi vagyunk saját magunk legnagyobb problémái” – utalt a csapatokra Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: