DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„A mai F1-esek elvesztették a karakterüket” – Alonso

A kétszeres F1-es világbajnok a régebbi és a mai generációt hasonlította össze: szerinte a fiatalok nagyon felkészültek a rengeteg lehetőség miatt, de másban hátrányban vannak.

Érdekes véleményt fogalmazott meg Fernando Alonso: a kétszeres F1-es világbajnok szerint a száguldó cirkusz mezőnye lehet, hogy régebben kevésbé volt felkészült, de mégis egészen másképp viselkedett, mint a mai generáció.

„Egyértelmű, hogy vannak különbségek” – mondta Alonso a Financial Times kérdésére válaszolva.

„Szerintem az idősebb generáció egy kicsit eredetibb volt. Más volt a karakterük az élethez és a versenyzéshez való hozzáállás kapcsán. Nagyon kemény versenyzők voltak” – magyarázta.

f1-alonso-astonmartin



„Most azt mondom, hogy a jelenlegi generáció nagyon tehetséges, talán még tehetségesebb is, mint korábban. Ennek oka a rengeteg felkészülés, az akadémiák, a szimulátoros munkák, a technológia, a rengeteg elérhető adat, amely miatt gyorsabban javulnak és tanulnak. Ezek miatt felkészültebben érkeznek meg az F1-be” – mondta a spanyol.

„De a pályán kívül, vagy amikor leveszik a sisakot, akkor kissé ugyanolyanok, és félénkebben állnak hozzá mindenhez. Mindegyiküknek embereik vannak, akik beszélnek helyettük, menedzsment, média, fitnesz. Nagyon felkészültek, de talán egy kicsit elveszítették a maguk karakterét” – fogalmazott Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: