DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„300-nál nem tudunk a szabályokon agyalni” – Sainz

Carlos Sainz szerint már most is túl sok a szabály az F1-ben, amiket így is borzasztó nehéz követni és versenytempóban alkalmazni.

Fernando Alonso beszélt arról nemrég, hogy túl sok szabály van már az F1-ben, és túlságosan lekorlátozzák, meghatározzák, részletezik, hogy mit lehet és mit nem – ezzel pedig kiölik az igazi versenyzést a sportágból.

Egy kicsit egyetértett honfitársával Carlos Sainz is, aki szerint 300 km/h-s tempónál nem lehet minden szabály betűjét elemezgetni és centizgetni:

„Szerintem nem kell már több szabály, már most is éppen elég van belőlük” – mondta a spanyol.

04scuderia-ferrari-british-gp-thursday_c1e2874c-c0f1-48a7-ac9d-c998327128f6_resize



„Ha valaki elolvassa a szabálykönyvet, láthatja, hogy külön szabályozzák azt, hogy mit lehet tenni, ha belül előzünk, ha kívül előzünk, ha belül védekezünk, ha kívül védekezünk… mindenre külön szabály vonatkozik, ami már most is nagyon részletes és nagyon speciális” – tette hozzá.

„Ezeket így elég nehéz követni, mert amikor az autóban ülve száguldok 300 km/h-s sebességgel, akkor nem gondolkodhatunk az összes szabályon olyan tempóval.”

A Ferrari versenyzője külön kihangsúlyozta, hogy kifejezetten nem szeretne további pontosításokat a szabálykönyvben Max Versetappen és Lando Norris spielbergi balesete és heves csatája miatt – mint mondta, így is elég világos minden, azokat kell jól betartatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: