DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Nem láthattuk előre” – Vasseur a Ferrari gondjairól

Fred Vasseur szerint nem tudhatták, hogy mit okoz a fejlesztési csomag, és a következő futamra nem lesz megoldásuk a problémára.

Újra a korábbi lemez pörög a Ferrarinál, elkezdett pattogni az autó a Barcelonára hozott fejlesztési csomaggal, ami jelentős hátrányt okoz a csapatnál – Carlos Sainz arról beszélt, hogy emiatt három hónap hátrányba kerültek, ami egy ilyen szoros versenyfutásban kritikus lemaradás.

Fred Vasseur csapatfőnök is beszélt a problémákról, megerősítette, hogy a barcelonai csomag által okozott pattogás a bűnös, de azt is megfogalmazta, hogy ezt nem láthatták előre.

„Aerodinamikai problémáról van szó, mert változtattunk az aeroelemeken, és a pattogás visszatért Spanyolországban. Ennek megoldására rengeteg opció kínálkozik, amelyek egy része a teljesítmény rovására megy, vagy lehet fejleszteni egy csomagot, és szerintem mi itt tartunk most” – mondta Vasseur.

14-scuderia-ferrari-british-gp-saturday_906b8216-8771-47de-8739-fc6a976e8d83_resize



„A következő futamot a jelenlegi autóval kell megoldanunk, majd hozunk egy fejlesztést, hogy csökkentsük a pattogást – minél előbb, annál jobb. Őszintén szólva nem beszélhetek 2020-ról, 2021-ről, vagy 1994-ről, de az utóbbi 16 hónapban minden fejlesztésünk nagyon jól korrelált azzal, amit a szélcsatornában csináltunk. Ez volt az egyik erősségünk, hogy kisebb lépésekben fejlesztettünk, de azok mindig ültek. Most viszont ezzel problémánk van” – tette hozzá a csapatfőnök.

„A korreláció és a leszorítóerő most is megvan, a kérdés az, hogy néha előbukkan a pattogás, amit nehéz előre látni, mert a szélcsatornában nem jelentkezik. Nem megyek bele részletekbe, de azt nem lehet mérni, hogy ezzel a csomaggal nagyobb lesz a pattogás, mint egy másikkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: