DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

„Volt, amikor úgy éreztem, nem vagyok elég jó” – Hamilton a könnyeivel küszködött

2021 óta minden nap azzal a szándékkal kelt fel, hogy újra a dobogó tetején álljon a Mercedesszel. Néha elbizonytalanodott magában – árulta el a Brit Nagydíj nyertese.

Kilencedik alkalommal nyerte meg hazai nagydíját Lewis Hamilton: pályafutása leghosszabb, 2021 decembere óta tartó nyeretlensége szakadt meg tökéletes helyszínen, Silverstone-ban. A második helyről startoló Hamilton már a nagydíj első fázisában belekóstolt a vezetésbe: mikor az első adag eső idején csúszkálni kezdtek az autók, a hétszeres világbajnok átvette a vezetést csapattársától, George Russelltől.

Ez az uralom még rövid ideig tartott, a döntő pillanat a 38. körben történt: Hamilton egy körrel korábban váltott vissza száraz pályás abroncsra, mint az ekkor vezető Lando Norris. Az elévágás működött, Max Verstappen hajrája ellenére Hamilton a kockás zászlóig az élen maradt, és megnyerte a Brit Nagydíjat, rekordot jelentő kilencedik alkalommal pályafutása során.

A csapatrádióban Hamilton könnyeivel küszködve hálálkodott – „Annyira köszönöm, srácok, rengeteget jelent” –, az autóból kiszállva édesapjával, Anthony Hamiltonnal ölelkezett, majd a célegyenesben a brit zászlóval szaladt a lelátó elé: a kiadós ünneplést követően, a dobogósok közül utoljára nyilatkozott.



„Nem tudok nem sírni… 2021 óta minden nap úgy keltem fel, azért küzdöttem, edzettem, hogy fejben készen álljak erre a feladatra. Keményen dolgozzak, együtt ezzel a csodálatos csapattal” – mondta a 104. Formula-1-es győzelmét megszerző Lewis Hamilton a parc fermében.

„Ez az utolsó Brit Nagydíjam a csapattal, nagyon meg akartam nyerni, miattuk, mert szeretem őket, becsülöm a kemény munkájukat, amit ennyi éve végeznek. Örökké hálás leszek mindenkinek a csapatnál, a Mercedesnél, a partnereknél. És ezeknek a hihetetlen rajongóknak is. Minden körben figyeltelek titeket. Nincs annál nagyszerűbb érzés, mint az élen végezni itt.”

Így vészelte át a nyeretlen időszakot Hamilton

Hamilton, aki 2022 kezdete óta többször mélypontra került, és időnként csupán árnyéka volt világbajnoki címeket szerző önmagának, bevallotta, önmagában is elbizonytalanodott.

„Voltak olyan napok 2021-tól mostanáig, amikor úgy éreztem, nem vagyok elég jó, nem tudok olyan lenni, mint előtte voltam. De a legfontosabb, hogy akik körülöttem voltak, támogattak, a csapatom mindent mindig megtett azért, hogy tartsa bennem a lelket. És a rajongóim, akiket a világ körül látok, mindig támogattak. Hatalmas köszönet jár mindenkinek, a gyárban is, itt is mindenkinek. Szeretlek titeket” – mondta a brit közönség előtt Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: