DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Vowles: Jelenleg nem a pilótánkkal van gond

A Williams csapatfőnöke szerint jelenleg nem Logan Sargeanttel van a gond, hanem az autójukkal, a szezon közbeni pilótacsere gondolatát viszont folyamatosan mérlegelik.

A williamses Logan Sargeant második F1-es szezonjában sem találta meg ritmust a száguldó cirkuszban, így az alulteljesítő pilóta leváltása immár rendszeres témává vált a médiában. A Brit Nagydíj előtti sajtótájékoztatón az amerikai csapatfőnökének, James Vowlesnek szögezték neki a sokakban felmerülő kérdést: elképzelhető, hogy idő előtt, még a szezon folyamán lecserélik az amerikai pilótát?

„Folyamatosan mérlegeljük ezt a lehetőséget. Logannek azt mondtuk, hogy ez egy teljesítményalapú rendszer, folyamatosan ki kell érdemelned a helyed a sportban. 18 hónapon keresztül ez volt az üzenetünk és nyitottak vagyunk az irányában. Amint már korábban is mondtam, az autónk nem elég gyors, és ennek a felelőssége az enyém és a csapaté. Jelenleg nem a pilótával van a problémánk. Egyszerűen jobban fejlesztettek a többiek és fel kell gyorsítanunk ezt a folyamatot” – nyilatkozta a brit szakember.



Sargeant potenciális utódjaként több versenyző neve is felmerült, legvalószínűbb választásnak a Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli tűnik. Most azonban egy másik Formula-2-es pilóta is bekerült a képbe, aki nem más, mint az argentin Franco Colapinto. A Williams akadémistája a Brit Nagydíj első szabadedzésén éppen Sargeant autójába ült be és a 18. helyen végzett. A fiatal versenyzőről is beszélt Vowles a sajtótájékoztatón.

„A mai elsősorban egy jutalom volt az erős Formula-2-es szezonjáért. Szeretem elismerni, hogy erős akadémiánk van. Loganbe is befektettünk és ezentúl is be fogunk fektetni a fiatal pilótákat támogató programunkba, ez ilyen egyszerű. Jelentősen terjeszkedünk a háttérben. A mai nem egy demonstráció vagy egy teszt volt, egyszerűen egy jutalom a jó fejlődésért.”

„Úgy gondolom, hogy igazán tud ártani egy versenyzőnek, ha túl hamar ülteted be az autóba. Ezt pedig látni a modern Formula-1-ben: az újoncok küszködnek, ez pedig ennek az eredménye. Nem csak arról van szó, hogy jól teljesített az F2-ben vagy szerzett egy dobogót. A befektetésünk az kell, hogy legyen, hogy biztosítunk neki elegendő időt az autóban ahhoz, hogy ha úgy döntünk, hogy a jövőben őt választjuk, a lehető legerősebb teljesítményt tudja nyújtani. És Francónak egyelőre ezt nem tudtuk megadni” – mondta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: