DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Kiteheti Perezt a Red Bull, ha így folytatja?

Sajtóértesülés szerint az aláírt szerződés ellenére is bajba kerülhet a mexikói F1-es pilóta, ha nem kapja össze magát záros határidőn belül.

Az aláírt, több évre szóló szerződése ellenére elveszítheti az ülését Sergio Perez, ha nem javul a mostanában botrányosan gyenge teljesítménye – erről számolt be a német Auto Motor und Sport.

A lap úgy tudja, hogy Perez szerződésében van egy teljesítményhez köthető kitétel, amit ha nem tud teljesíteni, akkor a kontraktus érvényét veszíti – így pedig annak ellenére is kitehetik a Red Bulltól, hogy nagy csinnadrattával bejelentették a hosszabbítását.

SI202406280153_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Az AMuS szerint Daniel Ricciardo szerződésében is van egy hasonló pont, és ha ő folytatja a javuló formáját, Perez pedig nem talál ki abból a gödörből, amibe szokás szerint belenavigálta magát az európai szezon kezdetével, akkor megtörténhet a váltás, és a lap arról ír, hogy Ricciardo ülhet Max Verstappen mellé.

Dr. Helmut Marko nemrég tett egy megjegyzést arról, hogy a nyári szünetre már okosabbak leszünk, az AMuS szerint ez is azt jelentheti, hogy bizonyos szerződésbeli kitételeket akkor lehet majd megvizsgálni.

Hogy Perez körül kezd fogyni a levegő, arra ma Christian Horner is utalást tett. A Red Bull csapatfőnökét arról kérdezték, hogy nem volt-e túl korai a szerződéshosszabbítás a mexikóival, amire annyit válaszolt, hogy ez egy brutálisan kemény kérdés, és azt gondolták akkoriban, hogy az új kontraktus segíteni fog Pereznek.

Hozzátette, hogy az aláírás idején minden okuk megvolt arra, hogy hosszabbítsanak Perezzel, de azt is kiemelte, hogy ez egy olyan üzlet, ahol folyamatosan teljesíteni kell, ez jelenti a nyomást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: