DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Sainz elismeri: eltereli a figyelmét a jövője

A spanyol szerint mindenekelőtt a hétvégék között zavarja, hogy nem tud kikapcsolódni, de az autóban továbbra is jól teljesít. Ötéves távlatban gondolkodik.

Hónapok teltek el azóta, hogy hivatalossá vált, hogy Carlos Sainznak távoznia kell 2025-re a Ferraritól Lewis Hamilton átigazolása miatt, de továbbra sem dőlt el, jövőre hol láthatjuk versenyezni a háromszoros futamgyőztest.

Eleinte a Sauber/Audi-projekt tűnt a befutónak, később képbe került állítólag a Williams is, az utóbbi hetekben pedig a Flavio Briatoréval megerősített Alpine is bejelentkezett a spanyolért. A versenyző pedig nem tagadja, hogy eltereli a figyelmét, hogy a jövőjén kell gondolkodnia:

f1-sainz-ferrari-1



„Hogy őszinte legyek, nagyon is, nem fogok hazudni” – idézi szavait a Crash.net. „Hétfőtől csütörtökig, mielőtt kijönnék a pályára, rengeteget telefonálok, sok találkozón veszek részt a menedzsment csapatommal, valamint a csapatokkal is, akikkel tárgyalok, hogy megpróbáljam felmérni a teljes képet a helyzetükről.”

„Valószínűleg ez eléggé stresszes és időigényes ahelyett, hogy teljes mértékben ki tudnék kapcsolódni. Nyilván máshol jár az agyad, a jövődön gondolkozol és azon, hogy vajon mi lesz. Ez nem ideális helyzet.”

„Ugyanakkor amikor csütörtökön megérkezem, úgy érzem, ugyanúgy tudok teljesíteni, amint megérkezem a mérnöki megbeszélésre. Amint felveszem a sisakom, száz százalékig az autóban érzem magam.”

„Szerintem az osztrák hétvége is bizonyítja, hogy még mindig magas szinten teljesítek és az egyik legjobb szezonomat futom a Formula-1-ben. De hiszem, hogy mindig több teljesítmény rejlik egy stabil szerződéses helyzetben, mint ahol most én állok, ezt nem tagadom.”

f1-sainz-ferrari-2_1

Ötéves távlatokban gondolkodik Sainz

Sainz azt is elmagyarázta, hogy azért is tart sokáig a döntése, mert nem rövid távon tekint a választandó projektre: „Van benne egy kis találgatás, egy kis szerencse és egy kis tanulás arról, hogy mi is zajlik a Formula-1-ben” – utalt a 2026-os szabályváltozások körüli bizonytalanságra is a ferraris.

„Amire gondoltam, hogy ne ítéljük meg a váltást rövid távon, a következő néhány verseny vagy év fényében. Mindig egy idő elteltével kell kritizálni vagy megítélni egy pilóta átigazolását: ez volt-e a helyes lépés Carlos számára ötéves távlatban vagy sem?”

„Ezért fogok minden rendelkezésre álló időt felhasználni arra, hogy meghozzak egy ilyen fontos döntést, hiszen ebben van az életem következő éveinek kimenetele, szóval szerintem jogos, hogy időt adok magamnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: