DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Andy Cowell az Aston Martin új igazolása

A Mercedes korábbi vezető szakember októberben csatlakozik az Aston F1-es projektjéhez, Martin Whitmarsh feladatait kapja meg.

Andy Cowell érkezését jelentette be az Aston Martin F1-es csapata. A Mercedes motorfejlesztésért felelős korábbi vezetője idén október 1-től csatlakozik Lawrence Stroll csapatához, mgéhozzá vezérigazgatóként, ő váltja a feladatot eddig ellátó, nemrégen igazolt Martin Whitmarsh-t. Utóbbi még idén átadja a feladatait Cowellnek.

Lawrence Stroll úgy fogalmazott, hogy az Aramco támogatásával, a Hondával kötött partnerséggel és immár Cowell irányításával szerinte ez a projekt készen állhat az F1-es világbajnoki címek megszerzésére. Mint mondta, Cowell az ő teljes támogatását és minden forrást megkap ahhoz, hogy sikerre vigye a projektet.

Cowell arról beszélt, hogy első körben 2026 a cél, és az, hogy addigra teljes mértékben gyári csapattá tudjanak majd válni.

Withmarsh pedig azt mondta, hogy ez a lépés lehetővé teszi azt, hogy ő félreálljon és más dolgokkal foglalkozzon az életében.

1bd925e6-53b9-50e5-f6a2-98f3c8e908e9



A azakember 2020-ban hagyta el a Mercedes motorprogramját, mert más kihívások után kutatott; 2004 óta dolgozott vezetőként a németek motorrészlegén.

Most úgy fogalmazott, hogy az F1 mindig is a szenvedélye volt, és "Lawrence projektjéhez" nagy örömmel csatlakozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: