DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Nem stresszel a McLaren miatt Verstappen

Régen fordult elő utoljára, hogy egy nap minden fázisában első helyen zárt Max Verstappen: az F1-es sprint pole-pozíciósa eddig hibátlan a Red Bull hazai pályáján.

Uralta az Osztrák Nagydíj pénteki napját Max Verstappen: a Red Bull Ringen a szabadedzés első helyével kezdett egy leállás ellenére, majd az ezt követő sprintkvalifikáció SQ1, SQ2 és SQ3 szakaszában is leggyorsabb volt – az utolsó fázis egyetlen gyorskörében 0,093 másodpercet adott a középső szektorban leggyorsabb Lando Norrisnak.

„Nagyszerű a hazai rajongók előtt, hazai versenyemen első helyen lenni! Eddig ez egy jó nap volt. Jó volt az autót vezetni, remekül működött az egyensúlya. A sprintkvalifikáció előtt természetesen pár kisebb változtatást is végrehajtottunk és minden megfelelően működött. Jól indult a hétvége, természetesen még sok teendő vár ránk, de örülök a mai napnak” – nyilatkozta a 2023-ban bevezetett sprintidőmérőt már ötödször nyerő Verstappen.



Verstappen fő kihívójának Kanadában és Spanyolországban is Norris bizonyult, aki újra ott lesz a második helyen a szombaton 12 órakor rajtoló sprinten, csapattársa, Oscar Piastri pedig a harmadik rajtkockába állhat fel – a McLaren fenyegetése azonban nem ijeszti meg Verstappent:

„Majd holnap kiderül, én nem túlzottan stresszelek miatta. Kiélvezem ezt az estét és holnap újra próbálkozom” – ígérte a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: