DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

„Most először volt ekkora hátrányom” – miért került bajba Piastri?

A McLaren ausztrál F1-es pilótája szerint rossz döntéseket hoztak, amelyek újabb rossz döntésekhez vezettek Barcelonában, az Osztrák Nagydíjra viszont letisztázták mindezt.

A monacói második helyet leszámítva nem tudja tartani Lando Norris formáját a sokak szerint már a mezőny leggyorsabb autójának számító McLarennel Oscar Piastri, Barcelonában pedig különösen szenvedett legutóbb.

Míg Norris pole-pozíciót szerzett és kis híján futamot nyert, addig Piastri szenvedett az autóval, hibázgatott az időmérő végén, a versenyen pedig csak a hetedik helyet szerezte meg – idén eddig most volt a legnagyobb és legegyértelműbb lemaradása a tempó terén Norrishoz képest.

Az ausztrál pilóta szerint a rossz döntések áldozata lett – de úgy érzi, hogy Spielbergben ez már nem lesz probléma.

f1-mclaren-piastri-norris



„Egyértelmű, hogy az autó beállításaiban voltak olyan dolgok, amelyek problémákat okoztak. Nem jelentős dolgokról van szó, de nagyobb következményekkel jártak, mint ahogy gondoltuk” – magyarázta csütörtökön a Formula.hu részvételével zajló sajtóbeszélgetésen a pilóta.

„Sok bizonyíték van arra, hogy miért szenvedtem, nyilván voltak gondok az én vezetésemmel is, de szerintem elég világos válaszaink vannak már. Átnéztük a szimulációkat, amik elvezettek bizonyos dolgokhoz, azokból más döntések következtek, és így beindult egy dominóeffektus, ami miatt a látott helyzetbe kerültem” – összegzett.

„Most viszont szerintem egyértelműen túlléptünk azokon a döntéseken, és azokon a következményeken. A beállításoktól indult a dolog, nem voltak ebben nagy különbségek, de az eltérő beállításoknak egyéb következményei lettek, és azokra reagálva hoztunk újabb és újabb döntéseket. Így lett a kis különbségből hirtelen elég jelentős differencia. Szóval az egész csapat ezen dolgozott, mert szerintem most először volt ekkora a hátrányom. De magabiztosak vagyunk most, rájöttünk a problémára, és remélhetőleg a mezőny elején kezdjük ezt a hétvégét” – tette hozzá Piastri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: