DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Hamilton: Most a gumi a legfontosabb

Lewis Hamilton szerint minden korábbinál fontosabb a gumi hőmérséklete az F1-ben, rengeteg minden múlik ezen.

Korábban sokat szenvedett az időmérős tempóval a Mercedes, a csillagosok nem tudták egy körre jó formába hozni a gumikat, az utóbbi időben viszont ez változni látszik – Lewis Hamilton szerint rátaláltak valamire, amire korábban nem.

„Rengeteg elemzést végzett a csapat rengeteg információ alapján, és ez egyszerűen a gumin múlik. Általában amint eljutunk az időmérőig, megváltoznak a dolgok, az autók nyilván könnyebbek, többet használjuk a DRS-t, de szerintem most feltörtük a kódot és rátaláltunk valamire. Most megpróbálunk erre építeni” – mondta Hamilton Spielbergben.

m440695_resize



„Az autó aerodinamikailag eléggé késhegyen táncol, nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a gyors részről a lassúra érve, nehéz jól eltalálni a beállítást. De a gumihőmérséklet és a kivezető kör is kulcsfontosságú, most minden csapat ezt próbálja megoldani” – magyarázta.

„Nézzük meg a Ferrarit Montrealban: nem jutottak túl a Q2-n, ami csak a gumihőmérsékleten múlhatott, mert az autójuk gyors, megnyerték az előző futamot. Ez is mutatja, hogy milyen könnyű nem elég jól, vagy éppen túlságosan is megdolgozni a gumikat. Egyértelműen érzékenyebbek, mint bármelyik másik szezonban, ahogy emlékszem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: