DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Leclerc nem lát trendet a Ferrari visszaesésében

A monacói elmondása szerint más-más problémákkal szembesültek Montrealban és Barcelonában. Az F1-es Osztrák Nagydíj kapcsán viszont bizakodó.

Alig egy hónappal ezelőtt nyerte meg a Formula-1-es Monacói Nagydíjat Charles Leclerc, azóta azonban a Ferrari némileg botladozni kezdett. Kanadában mindkét pilótájuk búcsúzott az időmérő második felvonásában, a versenyen pedig kettős kiesést könyvelhettek el, míg néhány napja a Spanyol Nagydíjon csak a negyedik erőnek tűntek a vörösök a Red Bull, a McLaren és a Mercedes mögött.

Leclerc azonban a spielbergi sajtónapon arról beszélt, hogy nem érzi trendnek a Ferrari visszaesését – már csak azért is, mert a legutóbbi két helyszínen más és más okból szenvedtek szerinte:

„Montrealt illetően szerintem eléggé jól beazonosítottuk, mi sikerült rosszul, és az sokkal inkább a gumikkal volt kapcsolatos. Barcelonában szerintem sokkal inkább a nyers tempóról volt szó, egyszerűen csak lassabbak voltunk annál, mint amire számítottunk” – mondta el a pilóta a Formula.hu jelenlétében a csütörtöki FIA-sajtótájékoztatón.

f1-leclerc-ferrari



„Tovább dolgozunk magunkon, igyekszünk optimalizálni az új csomagot is, amely felkerült az autóra. Nyilván a barcelonai volt az első verseny vele, és még vár ránk némi munka, hogy kipróbáljunk valamit és kicsit jobban megértsük ezeket az újításokat. Ugyanakkor nem gondolom, hogy a problémák ugyanazok voltak Montrealban és Barcelonából, szóval nem hiszem, hogy ez trend lenne.”

 

Spielberg jobban passzolhat a Ferrarihoz

Leclerc hozzátette: bízik benne, hogy a jövő hétvégi silverstone-i fordulóra már százszázalékosan összehangolódnak majd a Barcelonában bevetett fejlesztési csomaggal, s a brit helyszín újabb tökéletes pálya lesz azok felmérésére. Addig is viszont a Red Bull Ring vonalvezetése kedvezőbb lehet az SF-24-esnek:

„Főként a hosszú, lassú tempójú kanyarokban szenvedtünk, amelyekből kicsit kevesebb van itt, úgyhogy ez jó jel számunkra. De dolgozunk is rajta, hogy az autó jobb legyen ezekben a kanyarokban, és szerintem láthattunk is néhány lépést előre ilyen téren az utóbbi néhány futamon, csak akkor más kanyarokban küszködtünk. Úgyhogy mindent össze kell raknunk, de dolgozunk rajta, és biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén rendben leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: