DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

„Hízelgő” – megszólalt az Aston a Newey-híresztelésekkel kapcsolatban

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack szerint jó fényt vet istállójukra az, hogy velük kapcsolatban is szóba hozták a Red Bulltól távozó mérnökzsenit, Adrian Neweyt.

Amióta bejelentették, hogy Adrian Newey 2025 elején távozik a Red Bulltól, több istállóval is szóba hozták a vezető mérnököt, köztük a Ferrarival és a Mercedesszel is. Nemrégiben az Aston Martin is felkerült a potenciális csapatjelöltek listájára, sajtóhírek szerint pedig Newey el is látogatott a britek gyárába. Most Mike Krack, az Aston csapatfőnöke reagált a híresztelésekre, amelyeket „hízelgőnek” nevezett.

„Ha megnézzük, hány embert szóba hoztak a projektünkkel kapcsolatban mostanában, illetve azt, hogy hogyan is áll a projekt összességében, ez mind elismerés Lawrence (Stroll, a csapattulajdonos) víziójának, a Hondának, az Aramcónak, az összes partnerünknek. Érdekes lesz látni, hogyan alakul ez a jövőben, de úgy gondolom, ez hitelességet ad a projektünknek. Ha néhány évvel ezelőtt emlegették volna ezeket a neveket velünk kapcsolatban, senki sem vette volna komolyan. Szóval nagyon hízelgő ez számunkra, megmutatja, mennyire fontos ez a projekt” – idézi a racingnews365.com Kracket.



Az Aston Martin idei szezonja eddig elég felemás képet mutat: az év elején még úgy nézett ki, versenyben vannak a mezőny első felében csatázó gárdákkal, idővel azonban bőven lemaradtak a topcsapatoktól, Kanadában viszont dupla pontszerzéssel zártak a zöldek. A Mercedes-motorokkal felszerelt csapat főnökét arról is kérdezték, van-e valamilyen összefüggés ezen a téren istállója és az Ezüst Nyilak teljesítménye között.

„Érdekes párhuzamokat láthatunk. Elég hasonlóan kezdtük az idényt, mint ők, viszont a teljesítményt nézve nem sikerült hozzájuk hasonló fejlődést elérnünk. Hasonló eszközökkel dolgoznak, mint mi, úgyhogy tanulnunk kell tőlük és megnézni, hogyan alakulnak a dolgaink a jövőben. De úgy gondolom, mostanában egyre jobban kezdjük érteni az autónkat” – mondta Krack.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: