DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Ezt hallottuk: Flavio Briatore visszatér az F1-be?

Forrásaink szerint újra munkába áll korábbi csapatánál az FIA által egy időre eltiltott olasz: visszatérhet a Renault és az Alpine kötelékébe.

A Formula.hu úgy értesült a Spanyol Nagydíj paddockjában, hogy Flavio Briatore újra pozíciót kapott korábbi alakulatánál, a jelenleg Alpine néven futó enstone-i formációnál. A lapunkhoz eljutott információk szerint hivatalosan is vezérigazgatói tanácsadó, miután – ahogyan arról a Formula Podcast műsoraiban is érkezettünk - az elmúlt időszakban feltűnően sok időt töltött Luca de Meo Renault-nagyvezér társaságában.

Az értesülések szerint a személyi változást ma közölték a csapat tagjaival, és hamarosan a hivatalos bejelentés is megérkezhet, jó eséllyel a pénteki nap során.

f1-briatore



Az áprilisban 74. életévét betöltő olasz üzletember több világbajnoki címet nyert a Renault gyári alakulatával és korábban a Benettonnal is, ám a 2008-as crashgate kirobbanása után az FIA határozatlan időre eltiltotta a szövetség által felügyelt minden eseménytől. Ez az eltiltás később hatályát veszítette, Fernando Alonso menedzsereként pedig azóta is rendszeresen feltűnik a paddockban.

Az Alpine-nál sok minden történik: keresik az évad végén távozó Esteban Ocon utódját, tárgyalnak Pierre Gaslyval a folytatásról, és mint ahogy arról az utóbbi napokban több értesülés is érkezett, fontolgatják, hogy 2026-tól lezárják az francia márka F1-es motorprogramját.

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a motorhelyzettel kapcsolatban a barcelonai hétvége folyamán érkeznek még információmorzsák, Luca de Meo ugyanis jelen lesz a viadalon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: