DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Sainz a műtétről: Azt mondták, meghalhatok

A dzsiddai vakbélműtétjéről és arról a hétvégéről mesélt a Ferrari spanyol F1-es pilótája: ő azon volt, hogy előbb teljesítse a futamot, és utána jöhet a beavatkozás...

A 2024-es F1-es szezon egyik nagy sztorija volt az első hétvégék során az, hogy Carlos Sainznak ki kellett hagynia a Szaúd-arábiai Nagydíjat, mert a hétvége során begyulladt a vakbele – majd két héttel később visszatérve megnyerte az Ausztrál Nagydíjat Melbourne-ben.

A spanyol pilóta a Nude Project podcast számára idézte fel azt a hétvégét:

„Nincsenek jó emlékeim… Bahreinben harmadik lettem, jól kezdtem a szezont, így érkeztek meg Dzsiddába. Aztán csütörtök reggel, amikor a sajtóval, a mérnökökkel és a szponzorokkal kapcsolatos feladataink vannak, szörnyen éreztem magam. Magas lázam volt, és folyamatosan a mosdóba kellett mennem. Nagyon beteg voltam 24 órán keresztül” – mesélte Sainz.

240009-scuderia-ferrari-saudi-arabia-gp-2024-free-practice_49bea1eb-59d8-4688-bff6-bb3f8abf5399_resize



„Pénteken be kellett ülnöm az autóba a két szabadedzésre, és mindent bevettem azért, hogy a lázam lejjebb menjen és ne kelljen folyamatosan a mosdóba mennem. Sikerült némi haladást elérni, és úgy gondoltam, hogy ha a gyógyszerekkel ez menedzselhető, akkor be tudok ülni az autóba. Nagyon elfáradtam, mert nem ettem, nem volt energiám, többet izzadtam, mint szoktam, életem legnehezebb két szabadedzése volt. Ráadásul Dzsidda elég megterhelő is fizikailag, elég sokat szenvedtem” – tekintett vissza a Ferrari pilótája.

„Akkor már tudtam, hogy így nem tudom teljesíteni a futamot, és az időmérő is szörnyű lesz. Szombaton még mindig ugyanúgy éreztem magam reggel, és tudtam, hogy ez nem lehet vírus, rosszabbul voltam, mint két nappal korábban, így bementem a kórházba. A vizsgálatok kimondták: vakbélgyulladásom van” – számolt be Sainz.

Sainz-Norris_twitter

„Megkérdezték, hogy milyen régóta tart, mondtam, hogy két napja, amire azt válaszolták, hogy az őrültség, mert ha megreped a vakbél, akkor bele is halhatok, és az operáció is háromszor tovább tart. Én csak az F1-en gondolkodtam, szóval azt kérdeztem, hogy ha elég erős gyógyszert adnak, akkor kibírom-e a futamot, és jöhetek-e utána a műtétre, de azt mondták, hogy nem, mert súlyos dolog történhet, és a vakbélrepedés miatt meghalhatok.”

„Akkor már csak Melbourne-nel foglalkoztam, mondtam, hogy két hét múlva lesz a következő futam, arra készen kell állnom. Az orvosok szerint 10-14 nap kell mozgás nélkül a gyógyuláshoz, úgyhogy szoros volt… ott elveszítettem 12-15 pontot, ami hiányzik a bajnokságban” – zárta a történetet Sainz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: