DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Lehet-e F1-es világbajnok idén a McLaren?

Oscar Piastri szerint már idén is lehet keresnivalójuk, bár hátrányban vannak, de szoros csatát vár a folytatásban a Red Bull-lal és a Ferrarival.

A McLaren szerezte a legtöbb pontot az utóbbi három versenyhétvégén: 116 egységet gyűjtöttek a wokingiak, a Red Bull 106-ot, a Ferrari pedig 101-et, de az egész évet tekintve még mindig Red Bull, Ferrari, McLaren a sorrend.

Oscar Piastri úgy gondolja, hogy a teljesen más jellegű, tempós kanyarokkal tűzdelt barcelonai pályán is jó esélyei lesznek – ezeken a részeken hagyományosan jók voltak eddig, bár az utóbbi időben a riválisok is jól mozogtak ilyeneken.

GP2409_123213SB1_8413_resize



„Szerintem még mindig magabiztosak lehetünk, azt nem mondhatjuk, hogy gyengék vagyunk a tempós kanyarokban, csak a többiek valószínűleg felzárkóztak már” – mondta Piastri Barcelona előtt.

„Magabiztosan mondhatom, hogy valahol a mezőny elejében leszünk, bár szerintem a Red Bull valószínűleg egy kicsit erősebb lesz, mint mostanában volt, de úgy gondolom, hogy mi is ott leszünk a harcban” – tette hozzá.

 

Lehet-e világbajnok idén a McLaren?

A jó forma adott, de vajon tényleges esélyei lehetnek-e a csapatnak akár már az idei vb-címre?

GP2409_170724_77A0847_resize

„Nehéz lesz, de egyértelműen ott lehetünk a harcban. Sok pontot szereztünk Kanadában, és nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk az utóbbi hétvégéken, és több különböző pályán is erősek voltunk. Vannak még megoldandó problémák, apróságok, de amikor bajnoki címért harcolsz, akkor a kis dolgok is nagyon számítanak” – tekintett előre Piastri.

„Nyilván előrébb van a Red Bull, nem sokkal vagyunk a Ferrari mögött, de nyilván sok pontot szereztünk mostanában, de ott vagyunk az esélyesek között. Nagyon nagy második félszezon lesz ez” – zárta gondolatait az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: