DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Az F1-es versenyzők már nem hősök többé?

Fernando Alonso véleménye szerint korábban sokkal inkább hősként kezelték az F1-es versenyzőket, mint manapság.

A két világbajnoki címet begyűjtő Alonso véleményére mindig érdemes odafigyelni, hiszen nincs olyan versenyző, aki nála több alkalommal vett volna részt F1-es versenyhétvégén.



Alonso különböző generációs autókban is bizonyította a rátermettségét, világbajnoki címei mellett pedig 32 futamgyőzelmet szerzett, összességében pedig 106 dobogós helyezést ért el.

„Ha visszaemlékszem, hogy mi volt húsz évvel ezelőtt, a mérnökök semmit nem tudtak elmagyarázni az autó kapcsán. Nem voltak szimulátorok, minden pályát úgy tanultunk meg, hogy előtte nap körbesétáltuk. Manapság minden versenyző nagyon jól felkészült, 200-300 kört teljesítenek egy pályán a szimulátorban, és pontosan ismerik az egyes kanyarokat, rázóköveket és bukkanókat” – mondta Alonso a The Times-nak nyilatkozva.

Alonso véleménye szerint tehát jelenleg könnyebb dolguk van az F1-es versenyzőknek: „A mostani generációnak könnyebb dolga van, korábban ez sokkal inkább hősies munka volt. Nem szomorú, de furcsa érzés, hogy amikor debütáltam az F1-ben, éreztem a tiszteletet, ami engem övez, és úgy éreztem, én vagyok azon hősök egyike, akik ezeket az elképesztően gyors autókat vezetik.”

Alonso arról is beszélt, hogy tudja, nemsokára elérkezik az a pont, amikor végleg búcsút fog inteni a száguldó cirkusznak: „Tudom, hogy hamarosan elérkezünk arra a pontra, amikor végleg elbúcsúzom az F1-től, de nem tudom mit fogok csinálni ezt követően” – tette hozzá a spanyol, akinek 2026 végéig van szerződése az Aston Martinnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: