DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Jön Barcelona és az európai őrület: így folytatódik az F1 versenynaptára

A Spanyol Nagydíj következik a menetrendben, és a következő másfél hónap igazi F1-dömpinget hoz majd: mutatjuk, hogy mi vár ránk.

A hétvégén magunk mögött hagyott Kanadai Nagydíjat követően az ősz elejéig semmi sem szakítja meg az európai idényt az F1-ben, csak az augusztusi nyári szünet.

Montreal után most egy üres hétvége következik, majd június 21-23-án rendezik meg a barcelonai Spanyol Nagydíjat, ami ráadásul egy klasszikus pályákon zajló triple headert nyit meg.

230059-spanish-gp-race-report_resize



A Barcelonát követő hétvégén jön Spielberg és az Osztrák Nagydíj, ráadásul sprintformátummal, bonyolított rendszerben, majd már július első hétvégéjén, újabb egy héttel később Silverstone-ba, a Brit Nagydíjra látogatnak a csapatok.

A július 14-ei hétvége lesz a pihenő hét a triple headert követően, majd jön a nyári szünet előtti dupla: július 19-21-én a számunkra legfontosabb esemény, a Magyar Nagydíj következik a Hungaroringen, egy héttel később pedig a tavalyi menetrendhez hasonlóan Spába, a Belga Nagydíjra utazik a karaván.

Ez azt jelenti, hogy hat hétvége alatt öt (!) F1-es futamot rendeznek, egészen brutális menetrendet kell megoldani, mielőtt elmehet a mezőny pihenni.

 

A szünet után zárul az európai szezon

A négyhetes pihenő végén Zandvoorttal, a Holland Nagydíjjal tér vissza az F1, majd a következő hétvégén Monzában, az Olasz Nagydíj zárja le az európai idényt, ezt követően már csak kontinensünktől távol rendeznek futamokat idén.

Egy üres hétvége után Bakuba látogat a mezőny, majd back-to-back jön Szingapúr, amelyet viszont érdekes módon egy szokatlan őszi szünet követ majd: ugyanolyan egyhónapos pihenő következik, mint nyáron.

Ezután viszont rögtön triple-header következik: Austinban október 20-án, Mexikóban október 27-én, Brazíliában pedig november 3-án kell rajthoz állni.

Itt jön még két kimaradó hét, amivel rá lehet készülni a szezonzáró triplára: Las Vegas, Katar és Abu Dhabi is három egymást követő héten kerül megrendezésre, utóbbi már egészen december 8-áig tolódik.

A részletes versenynaptár itt tekinthető meg!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: