DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

„A biztonsági autó a kezünkre játszott” – Verstappen

Miami inverzeként Montrealban Max Verstappen számára jött a legjobbkor a biztonsági autó Lando Norris kárára – ekkor vette át a vezetést a Red Bull-os, aki innentől uralta az F1-es futamot.

Max Verstappen a második rajtkockából kezdte a Kanadai Nagydíjat, és a futam első, nedves pályán zajló felében ebben a pozícióban állt: eleinte George Russell mögött, majd – egy kört leszámítva, amíg harmadik volt – a belelendülő Lando Norrist követve.

A kocka a 25. körben fordult, a Logan Sargeant balesetét követő biztonsági autóval: Norrisnak nem volt elég ideje reagálni, Verstappen azonban egyenesen a bokszba hajtott. A reagálásnak köszönhetően átvette a vezetést, innentől pedig néhány másodperces különbséget véget tartott: végül 3,879 másodperc előnnyel nyerte a Kanadai Nagydíjat.



„Egészen őrült futam volt, sok dolog történt, résen kellett lennünk a döntéseinkkel” – nyilatkozta leintés után az interjút készítő Martin Brundle-nek. „Csapatként jó munkát végeztünk ma. Nyugodtak maradtunk, pont jókor álltunk ki. Persze a biztonsági autó is a kezünkre játszott, de azt követően kezelni tudtuk a különbséget. Szerettem, nagyon élvezetes volt, néha kell ilyen verseny!”

Műszakilag nem volt tökéletes délutánja a kilencből hatodik győzelmét megszerző Verstappennek, az RB20 felfüggesztéséből kifolyólag: „Nem volt kifejezett probléma, tudjuk, miről van szó, dolgoznunk kell rajta” – magyarázta. „De mindenesetre nyertünk, ez most a legfontosabb, és még sok terünk van fejlődni.”

A győzelemért járó 25 pontnak köszönhetően Verstappen 194 egységen áll a világbajnokságban, előnyét a második Charles Leclerc-hez képest 21-ről 56 pontra növelte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: