DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Bottas: Az Audi sokáig vár, én nem tudok

Valtteri Bottas szerint már másképp kommunikál vele a csapat, úgyhogy fel akarja gyorsítani a dolgait és döntést hozni a jövőjéről.

Aligha lesz a Stake és így az Audi pilótája 2025-től Valtteri Bottas: a Sauberhez 2021 végén igazoló finn pilóta más opciók után nézelődik már egy ideje, ugyanis saját bevallása szerint az istálló nem úgy kommunikál, hogy szerepelne a terveiben az ő megtartása.

Bottas azt is hozzátette, hogy úgy tudja, az Audi hajlandó várni – itt nyilván Carlos Sainzra utalt, neki viszont már nincs túl sok értelme várakozni arra, hogy övé lesz-e a lepattanó Hinwilben.

„Szerintem nekem már gyorsan kell meghoznom a döntésemet. Még semmi sem végleges, semmit sem írtam alá, szóval nagy hírt nem tudok megosztani veletek, ugyanúgy dolgozom az opcióimon, amik vannak, és hamarosan lépnem kell” – mondta a Kanadai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Bottas.

f1-bottas-stake



„Nekem most az az érzésem, hogy az Audi elég jelentős változásokat akar a csapatnál, és ennek valószínűleg része a pilótafelállás is. Én így értelmezem a helyzetet, és nekik szándékukban áll sokáig várni. Én viszont nem várhatok örökké” – tette hozzá az Audi döntéseivel kapcsolatban.

Mint ismert, Nico Hülkenberget már bejelentette a csapat új érkezőként, így csak egy üres ülés maradt, ahova jó eséllyel a lehető legnagyobb nevet szeretnék megszerezni.

„Ez a csapat nyilvánvalóan opció még mindig, de nincs időm túl sokáig várni, ezért akarom felgyorsítani az eseményeket. Személy szerint felém az utóbbi tizenkét hónapban mindig az volt a kommunikáció, hogy a projekt része leszek, de az utóbbi időben csendesebbé váltak a dolgok, ezért kell értelmeznem a helyzetet és a saját dolgomat csinálni.”

A pilótapiaccal kapcsolatos legfrissebb hírekről a Formula Podcastben beszéltünk részletesen:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: