DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Stella: Még mindig sok a munkája a McLarennek

Nincs titka a McLaren sikerének Andrea Stella csapatfőnök szerint, aki egyértelmű célként tűzte ki, hogy a wokingi csapat idővel eljusson a Red Bull szintjére.

Jól kezdte az évet a McLaren és még annál is remekebbül folytatta. A brit istálló Miamiba hozott fejlesztéseinek köszönhetően Lando Norris megszerezte első futamgyőzelmét, majd Imolában és Monacóban is az egyik legerősebb csapatnak tűnt a wokingi alakulat, mindkét helyszínen bezsebeltek egy-egy második helyet. Andrea Stella csapatfőnököt a racingnews365.com szakoldal arról kérdezte, mi a titka a McLarennek, hogy újra az élmezőnyben tudnak küzdeni.

„Attól tartok, nincs különleges titkunk, de ha lenne is, akkor sem mondanám el” – kezdte viccesen Stella. „Az az igazság, hogy nincsen titkunk, de természetesen igyekszünk arra reflektálni, hogy hogyan sikerült ebben az időszakban jó eredményeket elérnünk, különösen a fejlesztések óta. Nem szabad változtatnunk a hozzáállásunkon most, hogy elkezdtek jönni az erős eredmények. Vagy úgy változtatunk, hogy biztosak vagyunk benne, mit szeretnénk csinálni, és nem csak úgy történnek a dolgok a mentalitásunk megváltoztatása miatt.”



„Amíg élvezzük a jó eredményeket és az ünneplést, egy csapatként reflektálunk az elértekre. Meg kell tartanunk ezt a megközelítést és kultúrát, amire szükség van ahhoz, hogy tovább építkezhessünk” – mondta a csapatfőnök.

A McLaren az elmúlt futamok erős teljesítményének köszönhetően elkezdett felzárkózni a konstruktőri bajnokságot vezető Red Bullra, viszont még így is 92 ponttal vannak elmaradva az osztrákoktól. A cél viszont egyértelműen az, hogy felérjenek az energiaitalosok szintjére.

„Nyertünk futamot, többször is álltunk a dobogón, de nézzük csak meg, mit ért el a Red Bull. Az az ambíciónk, hogy ott legyünk egy nap, ahol ők. Ha most megnézzük, mi hol állunk jelenleg, azt mondhatjuk, hogy még egy nagy hegyet meg kell másznunk ahhoz, hogy elérjük azt, amit ők. Nagyon sok munka vár még ránk, a megfelelő úton szeretnénk megmászni ezt a hegyet. Boldogok vagyunk, ünneplünk, de közben analizáljuk, hogy hogyan tudunk előre haladni azon az úton, amit egy éve meghatároztunk” – magyarázta az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: