DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Sosem akartam, hogy bevásároljon az F1-be” – Norris az édesapjáról

Lando Norris azon szerencsések közé tartozik, akiket tehetős családjuk támogatott az F1-be vezető útjukon, a brit viszont büszke arra, hogy tehetsége miatt tart ott, ahol.

Lando Norris többször bizonyította már, hogy a jelenlegi Formula-1-es mezőny toppilótái közé tartozik, legutóbb például azzal, hogy Miamiban megszerezte karrierje várva várt első F1-es futamgyőzelmét. A McLaren pilótája már a juniorkategóriákban megmutatta, mekkora potenciál lakozik benne, sorra nyerte az alsóbb kategóriákat. 2018-ban teljesítette első és egyetlen szezonját a Formula-2-ben, a bajnoki tabellán akkor a második lett, csupán George Russell tudta megelőzni.

Feltörekvő fiatal pilóta korában Norris hatalmas támogatást kapott édesapjától, Adam Norristól. Az üzletember 2017-ben, amikor fia csatlakozott a McLaren fiatal pilótákat támogató programjához, nagyjából 200 millió fontos vagyonnal rendelkezett.

Norris a High Performance Podcast adásában arról beszélt, hogy mindig is azt akarta, hogy a képességei miatt ismerjék el és ne mondják azt róla, hogy csak azt édesapja miatt van ott, ahol.



„Sosem akartam, hogy fizessen azért, hogy eljussak a Formula-1-be. Az az én célom volt. Támogathatott engem, amíg eljutok az F1-ig, vagy inkább a Formula-2-ig, hogy megkapjam azokat a lehetőségeket. De én személy szerint nem akarnám azt az érzést, hogy úgy jutok el a Formula-1-be, hogy fizetnem kell érte. Ez az egész a mentalitásomról szólt. Nem akartam azt a mentalitást, hogy azért vagyok itt, mert nem érdemeltem meg, csak eleget fizettem érte” – magyarázta a brit.

„Sokkal büszkébben mondom azt, hogy azért vagyok itt, mert a McLaren idehozott és az ő juniorjuk voltam. Felkaroltak, egyre jobb lettem, aztán én lettem a hivatalos pilótájuk. Sokkal boldogabbá tesz, hogy ezt mondhatom, és nem az ellenkezőjét.”

Norris azt is elmondja, hogy tudja, sokan nincsenek olyan kedvező helyzetben, mint ő volt: „Viszont tisztában vagyok vele, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy megkaptam azokat a lehetőségeket és támogatni tudott engem a Formula-2-ig. Ez sokkal több, mint amit egyesek megkapnak. A történetnek ezt az oldalát is elismerem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: