DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Norris a McLaren gyenge pontjáról beszélt

A McLaren 24 éves brit versenyzője elárulta a McLaren idei gyenge pontját, melyen ha felül tudnak kerekedni, újabb futamgyőzelmeket ünnepelhetnek.

A wokingi istálló erős hétvégét zárt Monacóban, Oscar Piastri másodikként végzett a hercegségben, míg Lando Norrist negyedikként intették le. A McLarennél azonban tudják, van még hova fejlődni.

„A legnagyobb gyengeségünk a lassú kanyarokban van. Ha megnézzük a 7-es kanyart Imolában, az volt számunkra a legrosszabb. Nem mondom azt, hogy rosszak vagyunk, csupán ez a legnagyobb gyengeségünk. Körülbelül fél tizedről beszélek, ennyit veszítünk ezekben a kanyarokban” – mondta Norris.



Norris továbbá arról is beszélt, még csapaton belül sem várták azt, hogy már a szezon ilyen korai szakaszában versenyben lesznek a Red Bullal.

„Azt gondolom, hogy a teljes szezon eddigi alakulását tekintve ki lehet jelenteni: közelebb kerültünk hozzájuk.”

„Talán korábban odaértünk, mint azt előzetesen vártuk. A srácoknak köszönhetően több nagyszerű fejlesztést is felraktunk az autóra.”

„Ezek a fejlesztések mind segítettek minket abban, hogy előttük legyünk Monacóban és Miamiban, valamint Imolában is a közelükben tudtunk maradni. Ezek nagyon jó jelek, pozitív és nagyon boldog vagyok a folytatást illetően.”

„Várom már, hogy mit tartogat számunkra a jövő, hiszen tudjuk, hogy miben kell még fejlődnünk. Amint ezt meg tudjuk tenni és egy kicsit erősebb teljesítményre leszünk képesek, akkor további versenyeket nyerhetünk” – tette hozzá Norris.

Lando Norris nyolc versenyhétvégét követően a bajnoki tabella harmadik helyén áll, hátránya 56 világbajnoki egység az éllovas Max Verstappen mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: