DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

„Jobb, hogy most távozik Lewis, nem 2021-ben” – Russell

Hamilton távozása nem csupán a világbajnok, hanem a Mercedes számára is „új szikrát gyújt” az F1-es istállónál maradó brit szerint. George Russell bárkit üdvözölne új csapattársként.

Tizenkét év után bomlik fel Lewis Hamilton és a Mercedes sokszor örökkévalónak tűnő házassága – ebből az utolsó három szezonban osztozott a garázson a hétszeres világbajnokkal George Russell. A csapattárs átigazolása révén vezérpilóta szerepébe kerülő Russell arról beszélt, milyen előnyök származhatnak Hamilton távozásából.

„A munkám az, hogy legyőzzem a csapattársam és a legtöbbet hozzam ki az autóból. Ez a csapat számára egy új kezdet” – mondta a Daily Mailnek Russell. „Nagyon sokan vannak nálunk, akik Lewisszal osztoztak a sikeren, de a változás gyakran új szikrát gyújt mindenki számára. Ez igaz Lewis esetében és ránk is a csapatban.”



„Alkalmazkodni és fejlődni kell, jelenleg pedig az alapoktól való építkezés zajlik. Jobb, hogy Lewis most hagy el minket, mint ha 2021-ben tette volna. Akkor bonyodalmas lett volna az egész csapat számára” – beszélt arról, hogy három éve, a sikerek idején jobban fájt volna Hamilton távozása.

Bárkit üdvözölne csapattársként

Egyre több jel utal rajta, hogy a most már heti szinten F1-es teszteket teljesítő Andrea Kimi Antonelli lesz Russell csapattársa 2025-ben. A brit örülne maga mellett a 17 éves olasznak, aki saját nevelés, akárcsak ő volt – de ugyanígy mást is szívesen fogadna.

„Kimit fantasztikus versenyzőnek tartom. Idén még a Formula-2-ben szerepel, de nem fér hozzá kétség, hogy Formula-1-es pilóta lesz a jövőben. Ugyanúgy juniorversenyzőket, lentről érkezik, mint annak idején én. Nagyszerű lehetőséget kínál a Mercedesnek, hogy a jövőt építse” – idézi a RaceFans.net Russellt.

„De ahogy már korábban elmondtam, bárkit üdvözölnék csapattársamként. Úgy érzem, most egy meglehetősen jó csapattársam van, de jöhet akárki, én üdvözölném.”

Ez utóbbit támasztja alá, hogy egy másik nyilatkozatában Russell arról beszélt, Max Verstappen csatlakozását sem akadályozná meg, ha a háromszoros világbajnok gyakran pedzegetett csapatváltása megtörténne.

„Nem zárkózom el attól, hogy Max mellett versenyezzek. A legnagyobb kihívás számomra az volt, hogy a Mercedeshez a minden idők legjobb mutatóival rendelkező versenyző mellé érkeztem meg. Fel tudtam venni ellene a versenyt, ez a legtöbb, amit tehetek” – mondta Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: