DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

A Ferraritól igazolna technikai vezetőt az Aston Martin?

A hírek szerint az Aston Martin szemet vetett a Ferrari kasztniért és aerodinamikáért felelős technikai vezetőjére.

Enrico Cardile, a Ferrari kasztniért és aerodinamikáért felelős technikai vezetője 2023 óta tölti be jelenlegi pozícióját a maranellói csapatnál. Cardile egyébként az egyetemi évei óta a Ferrarit erősíti, diplomamunkáját is jelenlegi munkaadójánál írta.



Úgy tűnik, hogy Fred Vasseur érkezésével a Ferrari felfelé ívelő pályára állt, az olaszok idén már két győzelmet szereztek. Az egyre erősebb teljesítményben természetesen jelentős szerepe van az olyan technikai szakembereknek is mint Cardile, akire szemet vetett az Aston Martin.

Úgy hírlik, Lawrence Stroll csapata komoly lépéseket tett Cardile megszerzéséért, akiről úgy gondolják, nagy erősítést jelenthet Silverstone-ban.

Az Aston Martin természetesen a Red Bulltól távozó Adrian Newey-t is a soraiban tudná, ám a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Newey a Ferrarihoz szerződik.

Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke nemrég arról beszélt, mindennél fontosabbnak tartja csapata stabilitásának a fenntartását: „A legfontosabb dolog a csapat stabilitása. Ahogy mondtam korábban, jó munkát végzünk ezen a téren. Jó irányba haladunk.”

„A csapat stabilitása sokkal fontosabb az egyes személyeknél. Nagyon elégedett vagyok a jelenlegi helyzetünkkel” – tette hozzá Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: