DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

„Egy kiesés mindent megváltoztat” – Ferrari

Fred Vasseur szerint olyan szorossá vált az F1-es élharc, hogy aki hibázik, az azonnal lemarad, aki pedig tökéletes hétvégét teljesít, az óriási előnybe kerülhet.

Hét verseny után a konstruktőri második helyen áll a Ferrari, a maranellóiak 56 ponttal maradnak el az éllovas Red Bulltól, és 58-cal előzik meg a harmadik McLarent, miközben Charles Leclerc az egyéni tabellán is második már Sergio Perez előtt – ráadásul ha nem kellett volna kihagynia  Dzsiddát, Carlos Sainz is valahol ott mozogna. 

Az utóbbi hétvégéken azonban már inkább csak harmadik erő volt a társaság, a McLaren mintha átlépte volna őket – ezzel együtt Fred Vasseur szerint rengeteg minden történhet a folytatásban, és úgy számol, hogy jelentős hullámzásra is számítani kell az élcsapatok között.

„Hét futamot teljesítettünk a huszonnégyből, ami azt jelenti, hogy további tizenhét még hátra van. A szezon ezen szakaszában tavaly száz ponttal voltunk lemaradva az Aston Martin mögött, majd a végén száz ponttal végeztünk előttük” – idézi  Vasseur szavait a Formula–1 hivatalos weboldala.

f1-ferrari-vasseur-2024



„Ez azt jelenti, hogy a bajnokság nem a hetedik futam végén zárul, és ez még inkább igaz idén, amikor a különbségek ilyen kicsik. Nem gyakran fordul elő, hogy hat, vagy akár potenciálisan nyolc autó is képes futamot nyerni” – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.

„Vagyis ebből az következik, hogy amikor nem vagy jó formában, akkor az első hely helyett nyolcadik is lehetsz, és azért az eredményért alig adnak pontot, tehát a bajnokság állása egy-két hétvége alatt változhat. Képzeljük el, hogy valaki balesetet szenved, kiesik, az azonnal megváltoztat mindent. Ha az egyik csapat kettős győzelmet arat, a másik pedig kiesik, akkor mondjuk a McLaren feljöhet, vagy akár mi is feljöhetünk a Red Bullra” – magyarázta a francia.

„Még van tizenhét hétvége, egyelőre koncentráljunk Monacóra és ne a bajnokságra, vagy legalábbis én ezt mondom a srácoknak reggel…” – fogalmazta meg a hozzáállást.

Hogy valóban izgalmassá válhat-e az F1-es szezon, arról Pitwall című hírműsorunk, valamint a Formula Podcast legutóbbi adásaiban is beszélgettünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: