DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Wolff bűnösnek érzi magát Antonelli miatt

Biztos benne, hogy egy nap nagyszerű F1-es pilóta válik a 17 éves olaszból, de a Mercedes-főnök nem akar semmit siettetni a neveltjükkel kapcsolatban.

Amióta Lewis Hamilton ferraris átigazolása hivatalossá vált még február elején, Andrea Kimi Antonellit emlegetik az egyik fő esélyesként arra, hogy 2025-ben átvegye a hétszeres világbajnok helyét a Mercedesnél.

Sőt, olyan pletykák is keringenek folyamatosan a Formula-1-es paddockban, hogy az olasz pilóta akár már a 18. születésnapja betöltése után, a szezon közben beülhet a Williamsbe Logan Sargeant helyén, hogy kipróbálják azt megelőzően, hogy jövőre George Russell csapattársa lehet (ha pedig mindez nem lenne elég, az FIA állítólag arra is kapott kérvényt, hogy engedjék a minimum korhatár betöltése előtt indulni Antonellit).

f1-antonelli-mercedes-teszt-3_1



Miközben a híresztelések és a Formula.hu információi szerint is jelenleg arra lehet esély, hogy Valtteri Bottas kössön ki 2025-re a Williamsnél – erről a lentebb található Pitwall-adásban is beszéltünk –, Antonelli számára valós opció lehet a Mercedes jövőre, főleg az eddigi néhány F1-es tesztjén mutatott állítólag biztató teljesítménye okán.

Toto Wolff csapatvezető ugyanakkor – aki számára a még mindig ülés nélkül álló Carlos Sainz is opció lehet – újfent hangsúlyozta, hogy semmiképp sem akarják elsietni a döntést:

„Szerintem Carlosnak megvan a helye a Formula-1-ben, az előző éveket a Ferrarinál töltötte, szóval óriási tapasztalattal rendelkezik. Úgy gondolom, amit elmondtam már, hogy fel kell készülnünk kompromisszumokra bizonyos döntések kapcsán és hosszan kivárni, hogy lássuk, hogyan alakulnak a dolgok nyáron és ősszel. George révén van velünk egy nagyszerű pilóta, ami fantasztikus. És aztán meglátjuk, ki lesz majd a csapattársa. De nem kell most meghoznunk ezt a döntést.”

 

Túl korán hájpolta túl Antonellit a Mercedes?

f1-antonelli-mercedes-teszt-1

Wolff a RacingNews365.com hasábjain azt is elismerte, hogy talán nem kellett volna ennyire korán és ennyire fiatalon a figyelem középpontjába helyezniük a csupán 17 éves neveltjüket:

„Hosszú ideje hájpoljuk már ezt a fiatal srácot. Nagyon jó és nagyszerű versenyző lesz majd egy nap a Formula-1-ben, de még csak 17 éves. 14 hónappal ezelőtt még Formula-4-es autót vezetett, és óriásiak a várakozások vele kapcsolatban Olaszországban, és mi is kicsit bűnösek vagyunk ebben, hogy ebben a fázisban róla beszélünk.”

„Úgy vélem, hagynunk kell, hogy végezze a dolgát az F2-ben, szállítsa az eredményeket, és ne ragadtassa el magát annak kapcsán, hogy mi történhet. Nézzük csak meg George-ot: újoncként megnyerte annak idején az F3-at és az F2-t, és Kimi is teljesített a juniorszériákban, most pedig a Formula-2-ben. Meglátjuk. Egy nap a Formula-1-ben fog versenyezni, de ne siettessük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: