DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Sajtó: Távozik az F1 technikai igazgatója

Értesülések szerint távozik posztjáról Pat Symonds, a Formula-1 vezető technikai igazgatója, miután véglegesítették a 2026-os szabályokat.

Pat Symonds 2017-ben csatlakozott a Formula-1 technikai stábjához, vezetőként dolgozott a jelenlegi, 2022-ben bevezetett szabályrendszeren, valamint szerepet vállalt a 2026-ban érkező új autók kidolgozásán, amely formula részleteit a tervek szerint heteken belül bejelentik.

f1-symondsA Motorsport.com szaklap azonban úgy tudja, miután lezárult a részletek kidolgozása, Symonds úgy határozott, hogy elhagyja az F1 műszaki csapatát. Bár erről hivatalos bejelentés még nem történt, az idézett portál szerint az F1-es stábtagokat hétfőn értesítették a szakember döntéséről.

Symonds jelenleg 70 éves, éppen ezért jó pillanatnak tűnhet számára, hogy a 2026-os új szabályrendszer véglegesítése után letegye a lantot. Ugyanakkor a Motorsport.com úgy értesült, hogy a szakembert kertészkedési szabadságra küldték, ami viszont arra utalhat, hogy Symonds később még tervez munkát vállalni a Formula-1-ben.

Symonds annak idején a Toleman csapatánál érkezett meg az F1-be, komoly szerepet vállalt a később Benettonná és Renault-vá alakuló istálló Michael Schumacherrel és Fernando Alonsóval szerzett világbajnoki sikereiben. A francia gárdát a 2008-as szingapúri Crashgate után hagyta el, ezután dolgozott a Virginnél és a Williamsnél is, mielőtt csatlakozott az F1 technikai vezetéséhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: