DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Így áll jelenleg a 2025-ös F1-es rajtrács

Alexander Albon bejelentésével kilenc pilóta rendelkezik aláírt, bejelentett szerződéssel 2025-re, de még sok a kérdőjel.

Miután tegnap a Williams bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Alexander Albonnal, így egy újabb hely kelt el 2025-re az F1-es rajtrácson. Jelen állás szerint kilenc ülés foglalt és két csapat teljes felállása ismert: a Ferrarinál Charles Leclerc és Lewis Hamilton, a McLarennél pedig Lando Norris és Oscar Piastri rendelkezik aláírt kontraktussal.

Rajtuk kívül Albont a Williams, Nico Hülkenberget az Audi, Fernando Alonsót az Aston Martin jelentette be, George Russell pedig a Mercedesnél, míg Max Verstappen a Red Bullnál rendelkezik aláírt szerződéssel. Ezekből természetesen bizonyos feltételek mellett ki lehet lépni, de jelen állás s zerint csak Verstappennél beszélhetnénk ennek lehetőségéről, és ott is egyre csökkenő valószínűséggel.

SI202405052166_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Ez azt jelenti, hogy kiadó még a Red Bull, a Mercedes, a Williams, a Stake és az Aston Martin egyik ülése, bár utóbbinál azért nem nagyon találunk olyan okot, hogy miért ne Lance Stroll vezetne Alonso mellett. A Red Bullnál porondon van Perez megtartása, de a hírek szerint Carlos Sainz is szóba jöhet (akit a Stake/Audi is nagyon hív), viszont a csapathoz köthető többi versenyző (Albon, Daniel Ricciardo vagy éppen Yuki Tsunoda) esélyei nem nevezhetők jelenleg komolynak. A Mercedesnél egyértelműen Andrea Kimi Antonelli a fő jelölt, de éppen ezért ő a Williamsnél is képben van, az egyik ülés szinte biztosan az övé lesz.

Nincs még bejelentett versenyzője az Alpine-nak, a Haasnak és a VCARB-nak, utóbbi majd minden bizonnyal a Red Bull helyzetének megoldódása után válhat véglegessé (Ricciardo erősen kapaszkodhat, míg Liam Lawson a korábbiak alapján jó eséllyel reménykedhet), míg az Alpine francia versenyzői más csapatoknál puhatolóznak jobb lehetőségek után, az ő megtartásuk valószínűleg ezektől is függ majd. A Haasnál Oliver Bearman helye szinte biztosra vehető, legalábbis a legtöbben vele számolnak, a másik ülésből pedig jó eséllyel távozik Kevin Magnussen: az ő helyére legutóbb Guanyu Zhou nevét hallhattuk pletykaként.

A 2025-ös F1-es pilótafelállás eddig:

Red Bull: Max Verstappen, ?
Ferrari: Charles Leclerc, Lewis Hamilton
McLaren: Lando Norris, Oscar Piastri
Mercedes: George Russell, ?
Aston Martin: Fernando Alonso, Lance Stroll (?)
Visa Cash App RB: ?, ?
Haas: ?. ?
Stake: Nico Hülkenberg, ?
Williams: Alexander Albon, ?
Alpine: ?, ?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: