DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Sainz: Trükkös kvalifikáció volt, de a tisztább oldalról rajtolhatok

Megküzdött az elemekkel a Ferrari spanyolja a Miami Nagydíj időmérőjén, de elégedett az SF-24-es tempójával – azt is kiemelte, hogy a vasárnapi futamon a szerencsésebb ívről rajtolhat.

A harmadik rajtkockát szerezte meg Carlos Sainz a Miami Nagydíj szombati időmérőjén – ezzel a rajtrácson a pole-pozíciót megszerző Max Verstappen mögül rajtolhat. Csapattársa, Charles Leclerc a második helyre kvalifikálta magát kevesebb, mint másfél tizedes lemaradással a holland világbajnoktól.

A kvalifikációt követően Sainz így értékelt: „Kicsit csalódott vagyok a ma reggeli futam miatt, mivel nem tudtam Danielt megelőzni, ám a tempónk megvolt hozzá. Tudtuk, hogy az időmérőn benne lehetünk az első háromban, sikerült is néhány tiszta kört futnunk – azonban nagyon trükkös ez a pálya friss lágyakon, minden próbálkozás egy kisebb kaland volt. Nem tudtam, hogyan fog fújni a szél, ahogyan azt sem, mi fog körülöttem történni: nehéz mindenre egyszerre figyelni, de sikerült egész jó időket futnunk.”



„Minden befejezett kör után azt gondolod, hogy hol lehettél volna jobb, gyorsabb. Szinte lehetetlen egy tökéletes kört teljesíteni, mindig lesz olyan szakasz, ahol belehibázol, túlmelegíted a gumit vagy a szél más szögből hátráltat. Nagyon trükkös ezáltal az egyensúlyt jól belőni, ez egy kihívást jelentő pálya. Örülök a harmadik helynek, mivel így a tisztább oldalról rajtolhatok holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: