DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Horner: 70 év a hátrányunk a Ferrarihoz képest

Christian Horner szerint eddig jól állnak a 2026-os F1-es motorjukkal, de tudja, hogy más csapatok más helyzetben vannak hozzájuk képest. Szerinte tökös döntést hoztak.

Jelentős lemaradást kell behoznia 2026-os motorjával a Red Bullnak – ezt mondta a kínai hétvégén Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke. Mint ismert, a Red Bull Powertrains most először fejleszt saját F1-es motort, amit már nem a Honda készített és üzemeltet majd, illetve bár a Ford hivatalosan technológiai partner lesz, de a kommunikáció egyértelműen azt sugallja, hogy egy Red Bull-motor lesz – amiben viszont még nincs tapasztalat Milton Keynesben.

„Meredek tanulási fázisban vagyunk, és ebben van vagy hetven év lemaradásunk a Ferrarihoz képest” – idézi Horner szavait a Racingnews365.com.

f1-redbull-horner



„Nagyszerű csapatunk van, és ugyanazt a filozófiát valósítjuk meg a motornál is, mint amit a karosszériánál, de ez egy más kihívás. Nincsenek garanciák, nem tudjuk, hogy másol hogyan állnak az új szabályok szerint készülő motorokkal, és nekünk nincs előnyünk abból, hogy egy meglévő motorból tanuljunk” – tette hozzá a brit.

„A költségsapka szempontjából ez egy hátrány, ugyanakkor közben nem vonja el a figyelmünket a jelenlegi motor, annak a megbízhatóság, vagy bármi olyan dolog, amivel küzdenünk kellene.”

 

Tartják a céljaikat

Az utóbbi időszakban több pletyka is szólt arról, hogy a Red Bull lemaradásban van a 2026-os motorjaival kapcsolatban, de Horner cáfolta ezeket az értesüléseket.

„Valójában majd csak 2026-ban derülnek ki a dolgok, de eddig teljesítjük a céljainkat. Ha azt nézem, hogy milyen fejlődést értünk el a semmiből az utóbbi két évben, az lenyűgöző. A karosszériát érintő szabályok még nem ismertek, de ha egy csapatra fogadnék ezen a téren, akkor szerintem nekünk elég jók a referenciáink. Nagyon merész, nagyon bátor, nagyon tökös az, amit megtettünk, és a Red Bull nem nyert volna 117 futamot, ha nem hoznánk merész döntéseket” – mondta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: