DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Prost figyelmeztette Hamiltont

Alain Prost, a négyszeres F1-es világbajnok többek között a Ferrarinál tapasztalható kulturális különbségekre hívta fel Lewis Hamiltont figyelmét.

Lewis Hamilton 12 szezont követően hagyja el a Mercedest 2024 végén, hogy jövőre csatlakozzon a Ferrarihoz, ahol Charles Leclerc csapattársa lesz.

„Lewis hosszú időt töltött el a Mercedesnél, ahol berögzültek neki egyes munkamódszerek, ezt követően pedig egy olasz csapathoz megy, ahol más a gondolkodásmód, ráadásul nagyobb nyomás fog helyeződni rá a média által, amit nem lesz egyszerű kezelni” – mondta Prost.



„Megértem a döntését, hiszen a Mercedes már két éve nem nyert versenyt, küzdenek azzal, hogy újra az élen legyenek, Lewis pedig úgy gondolta, hogy ebben a korban miért ne próbáljon ki valami mást.”

„Mivel Max ott van a Red Bullnál, ezért arra nem volt lehetősége, hogy hozzájuk szerződjön. Ezt követően döntött a Ferrari mellett, ahol lesz egy éve a beilleszkedésre, 2026-ban pedig jönnek az új szabályok, amikor már 42 vagy 43 éves lesz – ez már egy másik történet, de teljesen érthető, ha nem akar felhagyni a versenyzéssel.”

„Feltehetjük a kérdést, hogy vajon ez volt-e a megfelelő döntés, ám a sportnak mindenképp jót tesz, hiszen mindenki figyelni fogja Hamiltont a Ferrarinál” – tette hozzá a francia.

Prost arról is beszélt, hogy vajon Hamilton képes lesz-e visszaszerezni a motivációját – nos, a négyszeres világbajnok szerint ezzel nem lesz probléma, ám ehhez az kell, hogy a Ferrari versenyképes autóval rukkoljon elő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: