DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Andretti-támogatás a Red Bull-családból

Már közel annyi alkalmazottja van az Andretti „nem létező” F1-es csapatának, mint a Haasnak – és a projekt egyre izgalmasabb.

Nem sok olyan szituáció van, amikor ütköző érdekek közé keveredik egy az F1-ben is szerepet vállaló Formula–E-pilóta, ám Jake Dennis most mégis így járt, hiszen az elektromos sorozat világbajnoka az Andretti színeiben szerepel, így természetesen méltatta csapata F1-es törekvéseit – melyeknek többek között másik munkaadója, a Red Bull vetett gátat (Dennis tudniillik az energiaitalosok fejlesztőpilótája).

jake-dennis-redbull-2023-3



Mint emlékezhetünk, az év egyik első nagy sztorija volt, hogy az F1-es csapatok, köztük a Red Bull két istállója, valamint a sportág vezetése együttesen visszautasították az Andretti jelentkezését a királykategóriába. Az amerikaiak a héten mutatták be legújabb fejlesztésüket az F1-es beszállás felé tartó úton: az új silverstone-i központot.

Dennis pedig, bármennyire is a Red Bull kötelékének is tagja, természetesen nem tehette meg, hogy ne korteskedjen az F1 mellett az F2-ben és az F3-ban is csapatot indítani tervező amerikaiak mellett: „Teljes mértékben úgy gondolom, hogy az Andretti minden esélyt megérdemel az F1-ben, épp eleget nyertek már más kategóriákban” – kezdte nyilatkozatát a brit versenyző Misanóban.

andretti-gyar

„Világbajnokok a Formula E-ben, bajnokok az IndyCarban, sok-sok futamot nyertek, és a költségvetésük szinte végtelen. Hihetetlen erőforrások állnak mögöttünk, és most már egyre több embert foglalkoztatunk, és nem vagyunk messze attól a foglalkoztatottságtól, amivel a Haas már most is rendelkezik, pedig ez csak a negyede annak, amit szeretnénk elérni” – mondta Dennis, aki nemsokára már a 29-et is betölti, így tudja, hogy kevés esélye van arra, hogy az Andretti F1-es pilótája legyen:

„Remélhetőleg, ha továbbra is ebbe az irányba haladunk, továbbra is megmutatjuk, mit tudunk hozni az F1-be, a jövőben talán átgondolják a dolgokat. De addigra már elég öreg leszek, Nagyszerű, hogy az Andretti része lehetek ebben az izgalmas időszakban az Amerikában és Silverstone-ban épülő központunkkal, ez komolyan lenyűgöző, és természetesen nagyon várom az elkövetkezőket” – fejtette ki a brit, aki leszögezte, hogy az F1 csak nyerhet az Andretti beengedésével:

jake-dennis-redbull-2023-1

„Ez egy versenyképes amerikai versenycsapat lenne, egy nagy motorgyártóval a háta mögött. Nem hiszem, hogy van még valami ahhoz fogható, hogy két amerikai márka együtt dolgozzon az autó és a motor építése terén. Izgalmas lesz az Andretti beszállása az F1-be, és a helyük is megvan hozzá, hiszen csak 20 autó van a rajtrácson, miközben elég hely van 11 csapat számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: