DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Ő van a legerősebb pozícióban” – megvan Wolff fő jelöltje?

Körvonalazódnak a Mercedes tervei Hamilton megüresedő ülésével kapcsolatban: az F1-es főnökük kivár, hogy időt adjon 17 éves tehetségüknek.

Bár már több mint két hónapja bejelentették, hogy Lewis Hamilton 2025-től átigazol a Ferrarihoz, az még mindig nem dőlt el, hogy ki veszi át a helyét a Mercedesnél. Az elmúlt hetekben számos nevet bedobott a kalapba Toto Wolff csapatfőnök Max Verstappentől kezdve Carlos Sainzon és Fernando Alonsón át Andrea Kimi Antonelliig.

Azt nem titkolta néhány hete Wolff, hogy ha lehetősége nyílna rá – márpedig esetleg a Red Bullon belüli feszültség adhat erre esélyt –, akkor Verstappent ültetné az autójába, de persze a Mercedes F1-es vezére a reálisabb opciókkal is számol.

Az F1-es Japán Nagydíjon hangsúlyozta, hogy nem akarja elsietni a döntést, miközben arra is utalt, hogy a közeljövőben több élversenyző is dönthet a sorsáról. Már akkor is azt lehetett kivenni a szavaiból, hogy a Mercedes komoly jelöltként számol a jelenleg a Formula-2-ben pallérozódó tehetségével, Andrea Kimi Antonellivel, ezt pedig most Wolff is megerősítette a kínai Xinhua hírügynökségnek nyilatkozva:

f2-antonelli



„Egyértelműen egy erős jelölt. Szeretném látni, hogyan halad a Formula-2-es szezonja, de várunk, hogy meglássuk, mi történik néhány másik versenyzővel az F1-ben. Nincs kétségem a nyers sebességével, a tehetségével és a képességeivel kapcsolatban.”

„Nem támogattuk volna a gokarttól kezdve mostanáig, ha nem hinnénk benne, hogy megvan benne a potenciál, hogy az F1-be jusson, és mindezt a Mercedesszel tegye. Számos fiatal versenyző igazolta a múltban, hogy meg lehet tenni ezt a lépést.”

„Jelenleg úgy érzem, nem akarom siettetni a döntést, mert Kimi része az ötleteinknek a jövő évet illetően, és eléggé ő van a legerősebb pozícióban, és ezért nem akarunk elsietni valami másik döntést. Nyilvánvalóan néhány másik élversenyző hamarosan eldönti, mit fog csinálni, de van bennem egy érzés, amely abba az irányba mutat, hogy ne siessek a döntéssel.”

Antonelli jelenleg három F2-es forduló után újoncként a kilencedik helyet foglalja el az összetett tabellán a Prema színeiben, a legjobb eredménye a Melbourne-ben szerzett negyedik pozíció.

A hamarosan berobbanó pilótapiac várható fejleményeiről a Pitwall hétfői adásában is beszélgettünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: